Ceaiuri împotriva balonării și pentru problemele digestive

De Camelia Sinca, Diana Zagrean, pe Ultimul update Joi, 23 martie 2023, 14:14

Ceaiurile digestive și ceaiurile împotriva balonării sunt un remediu naturist eficient care te ajută să scapi de simptomele neplăcute mult mai repede decât clasicele medicamente. Plantele au fost folosite dintotdeauna ca și sprijin pentru digestie și, din fericire, există câteva combinații de ceaiuri care vin în sprijinul problemelor de sănătate stomacale. Vezi care sunt cele mai bune ceaiuri împotriva balonării!

Cuprins

Ceaiuri digestive și remedii pentru stomac hiperacid

Ceai verde pentru digestie

Ceaiul verde conține polifenoli, substanțe care cresc activitatea pepsinei, enzima digestivă care descompune proteinele din hrană, pentru a putea fi procesate și folosite de organismul uman.

Ceaiul negru, deși provine din aceeași plantă, este procesat mai îndelung și nu are aceleași concentrații de substanțe care ajută digestia spre deosebire de ceaiul verde.

Amestec de condimente pentru tratarea arsurilor stomacale

Ceaiul ”chai” conține un amestec de condimente printre care: scorțișoară, piper, cardamom, ghimbir, care ajută digestia și tratează o serie de afecțiuni ale stomacului. Scorțișoara din ceai ajută în eliminarea gazelor intestinale, dar tratează și indigestia, arsurile, crampele și greață. Ghimbirul îmbunătățește digestia și reduce efectele neplăcute ale stomacului deranjat, dar și senzația de greață asociată indigestiilor și meselor grele.

Iată câteva moduri în care poți prepara ceai de scortisoara

Mușețel și mentă – remedii împotriva indigestiei și constipației

În timp ce menta ajută la o digestie mai rapidă, prin creșterea producției de bilă, care arde grăsimile, mușețelul te scapă de ingidestie, gaze intestinale și constipație.

Ceaiurile de fenicul, rozmarin, ienupăr și levănțică te scapă de gaze, în timp ce verbina, angelica și coada șoricelului ajută digestia și tranzitul îngreunat.

Remedii naturiste împotriva balonării – ceaiuri recomandate pentru îmbunătățirea digestiei

Ceaiul de mentă pentru tratarea balonării

Ceaiul de mentă conține mentol și acționează ca un analgezic împotriva balonării și gazelor intestinale. Menta relaxează mușchii contractați pe toată lungimea tractului digestiv, eliberând presiunea și gazele și ușurând evacuarea lor.

Pacienții diagnosticați cu reflux gastroesofagian ar trebui să evite ceaiul de mentă, deoarece menta relaxează și esofagul și astfel permite pătrunderea acidului mai ușor.

Ceaiul de melisă remediu pentru balonare

Ceaiul de melisă a fost folosit încă din Evul Mediu pentru insomnie, anxietate, disconfort digestiv și lipsa poftei de mâncare. Este indicat pentru balonare și probleme cu stomacul datorită conținutului ridicat de uleiuri volatile, care relaxează mușchii stomacali și pereții intestinali. Consumul de ceai de melisă reduce durerea cauzată de acumulările de gaze.

Persoanele care consumă ceai de melisă pentru tratarea afecțiunilor stomacale trebuie să evite consumul de alcool și medicamente calmante ori antidepresive, deoarece combinația poate avea efecte sedative puternice.

Ceai de semințe de fenicul pentru eliminarea gazelor intestinale

Ceaiul din semințe de fenicul acționează ca un carminativ (elimină gazele intestinale), ajută digestia, previne apariția gazelor și ajută alunecarea acestora prin intestin fără durere și senzație de balonare.

Amestecate cu bicarbonat de sodiu, semințe de anason și mărar, semințele de fenicul sunt unele dintre principalele ingrediente din celebrul remediu pentru balonare la copii și anticolici numit ”gripe water”.

Ceai de rădăcină de păpădie împotriva balonării

Ceaiul făcut din rădăcina de păpădie obișnuită ajută la o mulțime de probleme digestive, printre care și balonarea și eliminarea gazelor intestinale care provoacă colici. Ceaiul de păpădie acționează ca un diuretic și reduce retenția de apă cauzată de fluctuații hormonale sau alți factori.

De asemenea, ceaiul de păpădie este un remediu eficient și pentru durerile stomacale și, spre deosebire de alte diuretice naturale, aduce un aport de potasiu organismului.

Ceaiurile din plante sunt adesea folosite ca rempentru o digestie eficace. Introdu în dieta zilnică și consumul de ceaiuri împotriva banonării naturale și scăpa de simptomele neplăcute.

Alte ceaiuri digestive anti balonare:

Vezi cum poti rezolva problemele cu ceaiuri pentru constipatie!

Sursa foto balonare: Shutterstock

Află și de ce este bine să consumi ceai de cozi de cirese.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter