Ce trebuie să mănânce persoanele cu COVID-19 care se tratează acasă

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 05 ianuarie 2021, 15:44

Ca în cazul oricărei alte boli sau afecțiuni, persoanele diagnosticate cu COVID-19 trebuie să fie foarte atente la modul în care se hrănesc cât timp organismul lor luptă cu infecția. Pentru a putea face față consumului mai mare de energie necesar eliminării virusului din corp, specialiștii în medicină și nutriție recomandă pacienților cu COVID-19 care se tratează la domiciliu mai multe mese pe zi decât în mod normal și o hidratare optimă.

„Proteina este importantă şi pentru imunitate per total, dar şi pentru conservarea masei musculare, a masei slabe. Ideal este să includem alimentele bogate în proteine la fiecare dintre mesele noastre. Este recomandat să avem mai multe mese pe zi, în cantităţi mici, astfel încât alimentaţia să nu ne creeze disconfort şi nici oboseală suplimentară.

Citește gratuit ediția de ianuarie a revistei Unica. O găsești AICI

Cele mai importante surse de proteine sunt carnea, peştele, ouăle și brânzeturile. La fel de recomandate sunt, însă, şi proteinele de origine vegetală ca nucile, lintea, soia sau hrişca. Pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2 au nevoie de vitaminele A, D, C şi E, dar şi de minerale ca zinc şi seleniu”, a explicat Adina Rusu, specialist în nutriție și dietetică, potrivit digi24.ro.

De asemenea, medicii mai recmandă consumul produselor proaspete (cât mai multe fructe și legume), a mâncărurilor proaspăt preparate și consumul a 2-3 litri de apă pe zi.

Citeşte şi: De ce nu se transmite COVID-19 la toți membri unei familii, deși locuiesc împreună? Explicația specialiștilor

„Ideal este să consumăm în medie 100 de mililitri de lichid la sfertul de oră, astfel încât să ne asigurăm că avem un aport optim de lichide. Şi, pe lângă apă, putem adăuga lapte sau băuturile obţinute din fructe şi legume proaspete, pentru că astfel mai aducem şi un plus de energie, aducem calorii suplimentare”, a adăugat medical nutriționist.

În plus, persoanele infectate cu noul coronavirus sunt sfătuiți să evite alcoolul, prăjelile, dulciurile și, în anumite cazuri, și sarea.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter