Ce înseamnă dacă îţi sângerează unghiile când tai pieliţele

De Diana Zagrean, pe

Sângerarea cuticulelor poate să fie un semn că suferi de o boală cronică, sau poate să însemne că ai ales o manichiuristă nu tocmai pricepută. Vezi ce înseamnă dacă îţi sângerează unghiile când tai pieliţele.
 
Aspirină, warfarină şi alte medicamente
Unele medicamente, cum ar fi aspirina, afectează coagularea sângelui. Deşi, de cele mai multe ori, sângerările cuticulelor nu sunt un semn de boală gravă, această problemă nu trebuie ignorată, deoarece rişti să te infectezi dacă rănile se vindecă greu.
Lipsă de vitamina K
Vitamina K are un rol în coagularea sângelui şi în oprirea sângerărilor, deci dacă ai un deficit în organism, orice rană va sângera abundent.
Diabet
Diabeticii au adesea probleme cu sângerarea cuticulelor, pentru simplu fapt că mulţi iau şi medicamente de subţiere a sângelui (aspirină cardio, etc) şi boala provoacă o uşoară încetinire a vindecării rănilor în general.
Hemofilie
Hemofilia este o boală ereditară, mult mai frecventă la bărbaţi decât la femei, care  constă într-o predispoziție spre hemoragie, cauzată de prelungirea timpului de coagulare a sângelui.
Pielea crăpată/uscată
Nu întotdeauna o cuticulă sângerândă înseamnă o boală gravă. Uneori, pielea uscată şi crăpată, din cauza folosirii unui săpun prea acid, sau din alte cauze, poate sângera foarte uşor, mai ales dacă alegi să tai cuticulele, în loc să le împingi cu un beţişor.
Leucemie
Un exemplu grav de boală care cauzează sângerări puternice este leucemia. Anumite forme de leucemie sunt foarte periculoase, dar sângerările nu apar doar la nivelul cuticulelor, ci şi la nivelul tegumentelor, ochilor, nasului, până la organe interne.
Boli autoimune
Unele boli autoimune, în afară de diabet, precum şi tratamentele pentru unele din ele dezechilibrează chimic organismul şi duc la probleme de coagulare.
Dacă observi că îţi sângerează unghiile când tai pieliţele în mod excesiv, că sângerările tale în general sunt foarte lungi, că pierzi mult sânge la orice tăietură, mergi la medic şi cere analize amănunţite.
Sursa foto unghie cuticule: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter