Câți ani are cea mai tânără pacientă diagnosticată cu cancer de sân

De Amelia Matei, pe Ultimul update Marți, 10 octombrie 2017, 12:28
La vârsta de doar opt ani, Chrissy Turner, o fetiță din statul american Utah, a devenit cea mai tânără pacientă diagnosticată cu cancer mamar. Acest lucru s-a întâmplat în octombrie 2015, iar acum fetița are zece ani și este fericita supraviețuitoare a cumplitei boli.

Chrissy avea o viață absolut normală până să descopere o mică umflătură în zona pieptului. S-a dovedit a fi o formă rară de cancer numită carcinom secretor, un diagnostic greu de înțeles când vine vorba de vârste atât de fragede.

Mama ei, Annett Turner, a fost devastată atunci când a auzit diagnosticul medicilor: „Este o formă extrem de rară de cancer, una dintr-un milion de persoane le are și ea este cea mai tânără”.

„Mi-a fost frică atunci când am aflat, dar am știut că pot să lupt”, a mărturisit fetița într-un interviu.

Chrissy nici măcar nu era suficient de dezvoltată pentru a purta sutien atunci când medicii au supus-o unei masectomii, o operație de îndepărtare a țesutului mamar afectat. Din fericire, copila a reușit să învingă cancerul, chiar dacă a cunoscut de la o vârstă fragedă ce înseamnă îndepărtarea unui sân.

„După ce am trecut prin atâtea, suntem fericiți că se simte bine. Boala nu a încetinit-o deloc, este la fel de energică. Am avut experiențe la limită cu cancerul. Ne-a unit și ne-a făcut să fim atenți la orice simptome”, au mărturisit părinții lui Chrissy, și ei amândoi supraviețuitori ai cancerului.

Acum, copila așteată să ajungă la vârsta adolescenței, când va fi suficient de dezvoltată pentru a fi supusă unei operații de reconstrucție mamară.

Cancerul mamar la vârste fragede nu este necunoscut, însă cu siguranță apare rar. Din anul 2010, în Marea Britanie, a existat un caz de cancer la sân la o fetiță de zece ani.

Citește și – Care sunt simptomele de cancer la copii

Citește și – Trucul simplu care a ajutat-o pe o femeie să depisteze precoce cancerul la sân

Foto – Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter