Câte cești de cafea este indicat să bei zilnic

De Oana Savin, pe
Se pare că mai multe cești de cafea consumate zilnic nu îți afectează inima, din contră, protejează de palpitații și atac de cord.

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Colegiul American de Cardiologie, realizat pe 340.000 de oameni, produsele care au în compoziție cafeina, precum ceaiul sau cafeaua, ar putea reduce riscul de aritmii, notează The Guardian.

Citește și: Povestea bărbatului care i-a cumpărat o cafea unui necunoscut şi, fără să ştie, i-a salvat viaţa

Participanții la studiu au consumat trei cești de cafea pe zi. Ei au înregistrat o scădere de 13 procente a riscului de fibrilații atriale, adică au evitat un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

De asemenea, consumul de cafea este asociat cu scăderea riscului apariției diferitelor forme de cancer precum de prostată, de piele sau de ficat.

Autorii studiului susțin că dozele de cafeină  de până la 500 de miligrame zilnic, adică aproximativ trei – patru ceşti de cafea, nu au niciun impact negativ asupra funcţionării inimii.

Citește și: 7 greșeli pe care le faci când bei cafea la presă

Pe de altă parte, acest fel de băuturi energizante trebuie evitate de persoanele care suferă de afecțiuni cardiace.

Oamenii de știință au precizat faptul că dacă vei consuma mai mult de trei cești de cafea pe zi vor scădea efectele benefice pe care aceasta le poate avea asupra organismului tău.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter