Carmen Brumă: Cum slăbești după sărbători în 5 pași simpli

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 07 ianuarie 2021, 14:41

Sărbătorile de iarnă au trecut, iar acum este momentul să schimbăm foaia în ceea ce privește stilul alimentar. Ne-am bucurat cât ne-am bucurat de bunătățile tradiționale de pe mesele de Crăciun și de Revelion, însă trebuie să revenim la o alimentație echilibrată și sănătoasă pentru a scăpa de acele 2-3 kilograme pe care, probabil, cei mai mulți dintre noi le-am acumulat după festinul de sărbători.

Experta în dietă și nutriție, Carmen Brumă, ne sare și de data aceasta în ajutor cu câteva sfaturi foarte prețioase pentru a reveni într-o formă fizică excelentă.

Citește gratuit ediția de ianuarie a revistei Unica. O găsești AICI

Iată cele cinci reguli esențiale stabilite de Carmen Brumă pentru a ne ajuta să slăbim rapid, sănătos și sigur după perioada sărbătorilor de iarnă:

  1. Nu mai ciuguliți! Încercați să aveți trei mese distincte pe zi sau două mese și o gustare, între care să existe un repaos alimentar de 4-5 ore. Important este ca în acest repaos să nu mâncați/ciuguliți absolut nimic. Beți doar apă (cât puteți de multă), ceaiuri neînduclite sau cafea neîndulcită.
  2. Beți suficientă apă. Apa este esențială în procesul de funcționare al organismului și ajută foarte mult la slăbire. Un organism insuficient hidratat va resimți mai repede senzația de foame și va avea mai des pofte. Apa nu ține de foame, dar vă ajută să o “păcăliți”, să prelungiți senzația de sațietate și să faceți corect distincția dintre foame și poftă. Încercați să beți zilnic câte 30 ml – 40 ml apă/ kilogram corp.

Citeşte şi: Carmen Brumă dezvăluie cele 10 reguli pentru a scăpa de celulită

  1. Nu mai mâncați după apusul soarelui, respectiv ora 17, în această perioadă. De ce? Pentru că metabolismul nostru funcționează în strânsă legătură cu mișcarea soarelui pe cer. Când soarele apune, metabolismul organismului este încetinit.
  2. Faceți constant, zilnic mișcare. Nu mă refer neapărat la antrenamente acasă sau la mersul la sală. Mă refer aici la banalul mers pe jos, în aer liber, în ritm alert. Dacă faceți acest lucru 30-40-60 de minute zilnic, metabolismul va fi accelerat, iar procesul de slăbire va fi facilitat.
  3. Renunțați la alcool și zahăr și încercați să includeți măcar într-una dintre mesele principale de peste zi (ideal ar fi în toate) o salată din legume proaspete. Acesta este un truc care vă ajută să vă săturați mai repede datorită conținutului de fibre și apă pe care îl au legumele.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter