Capacitatea de vaccinare crește în România: câte centre noi Pfizer și Moderna se deschid în aprilie

De Unica.ro, pe
Capacitatea de vaccinare anti-COVID-19 crește în România, urmând să fie deschise noi centre de vaccinare, potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță, președinte CNCAV, a anunțat că în aprilie vor deveni operaționale 197 de centre noi de imunizare cu Pfizer și Moderna în țară. Începând cu miercuri, 7 aprilie, crește capacitatea de vaccinare atât cu serul Moderna, cât și cu AstraZeneca, de la 60 la 90 de persoane pe zi, zilnic. În centrele Pfizer, capacitatea maximă va fi de 72 de persoane pe zi.

„Din 6 aprilie au fost operaționalizate 12 cabinete noi de vaccinare cu vaccin de la Moderna, astfel încât în momentul de față vorbim de aproximativ de 86 de centre cu Moderna, care cumulează un total de 103 fluxuri de vaccinare”, a explicat Valeriu Gheorghiță într-o conferință de presă de la Palatul Victoria, citat de Libertatea.

Citește și: Studiu: Vaccinul Pfizer, eficient în proporție de 100% în rândul copiilor

Citește și: Studiu: Cei care primesc ambele doze de vaccin nu mai fac COVID-19 și nici nu transmit virusul

Citește și: Predicții UE: până în iulie, 56% din populația României va fi vaccinată cu ambele doze

Citește și: O femeie vaccinată cu Pfizer din Buzău a stat două săptămâni cu fiul ei cu COVID-19 și nu s-a infectat

„De asemenea, din data de 13 aprilie vor fi operaționalizate încă 144 de cabinete noi de vaccinare, unde se va aloca vaccin de de la Pfizer. Din data de 20 aprilie vor fi deschise încă 41 de cabinete noi de vaccinare, unde se va aloca vaccin de la compania Pfizer”.

Medicul coordonator al campaniei de imunizare a mai precizat: „Începând de mâine, va crește capacitatea de vaccinare pe fiecare flux de la 60 de persoane la 90 de persoane în centrele de vaccinare, unde se distribuie vaccin de la compania Moderna, respectiv de la AstraZeneca, iar în centrele de vaccinare unde se distribuie vaccin de la Pfizer, numărul persoanelor alocate pe flux crește la 72 de persoane”.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter