Când începe Maratonul Vaccinării București, ediția a II-a

De Unica.ro, pe
Maratonul Vaccinării Bucureşti, ediția a II-a, se va desfășura, la fel ca prima oară, la Sala Palatului și la Biblioteca Națională. Sunt așteptați atât cei care trebuie să facă rapelul, cât și persoanele care doresc să primească prima doză a vaccinului împotriva COVID-19. 

Maratonul Vaccinării București, ediția a II-a, va începe astăzi, 28 mai 2021, de la ora 16:00. În centrele de vaccinare de la Sala Palatului și Biblioteca Naționlă, sunt așteptați cei care au primit prima doză la Maratonul Vaccinării Bucureşti – ediţia I, ce a avut loc în perioada 7 – 10 mai, şi care trebuie să facă rapelul.

De asemenea, pot merge și persoanele care doresc să facă acum prima doză, iar rapelul îl pot face după trei săptămâni la oricare dintre centrele de vaccinare unde sunt locuri disponibile.

Cât durează Maratonul Vaccinării București, ediția a II-a

Noutatea acestei ediții secunde este posibilitatea vaccinării la Sala Palatului cu serul Johnson&Johnson. Acesta se aplică într-o singură doză.

Peste 1.000 de medici, studenţi, asistenţi medicali şi personal administrativ vor participa pe bază de voluntariat la ediţia a II-a a Maratonului Vaccinării Bucureşti. În cele două centre de vaccinare – Sala Palatului şi Biblioteca Naţională a României – vor fi amenajate în total 50 de fluxuri de vaccinare: 35 la Sala Palatului şi 15 la Biblioteca Naţională.

Citește și: Ce fetiță frumoasă are Matteo. Mia are un an

Andreea Ibacka, primele declarații despre numele celui de-al doilea copil

Cristina Șișcanu, criticată de fani după ce a publicat pe Instagram o poză cu ea în costum de baie

Ce bea Teo Trandafir zi de zi la prima oră a dimineții: „E un chin groaznic”

„Ţinând cont de experienţa acumulată la ediţia anterioară, vom încerca să eficientizăm şi mai mult procesul de vaccinare. Astfel, am crescut numărul de fluxuri de vaccinare de la Biblioteca Naţională a României, pentru a veni în întâmpinarea cererii mari pe care am constat-o la prima ediţie a Maratonului Vaccinării – Ediţia Bucureşti.

De asemenea, ca o noutate absolută, am decis să le oferim şi celor care doresc imunizarea cu un vaccin într-o singură doză posibilitatea de a alege vaccinarea cu serul Johnson&Johnson, pentru care nu este nevoie de rapel. Fiecare om vaccinat înseamnă un pas mai aproape de normalitate.

Timp de 3 zile îi aşteptăm, la orice oră din zi şi din noapte, pe toţi cei care doresc să se vaccineze la Maratonul Vaccinării Bucureşti, ediţia a II-a, fie că este vorba rapel, prima doză sau singura doză”, a declarat prof. dr. Viorel Jinga, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila, potrivit Libertatea.ro.

Campania de vaccinare se va încheia luni, 31 mai, ora 8:00.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter