Când începe maratonul de vaccinare pentru copii

De Unica.ro, pe
Urmează un nou maraton de vaccinare, de data aceasta având în vedere copii. Acesta se va desfășura în zilele de 31 mai și 1 iunie.

„Intenționăm să organizăm în perioada 31 mai-1 iunie, pentru că este Ziua internațională a copilului, un maraton la nivel național pentru vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 16-18 ani, însă dacă până la acel moment vom avea și autorizarea pentru grupa de vârstă 12-15 ani avem în plan această activitate de vaccinare”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, după cum relateazză Digi24.

Astfel, adolescenții se vor putea prezenta la vaccinare însoțiți de aparținători. „Ne-am dori ca acest maraton să funcționeze neîntrerupt cel puțin 24 de ore, încât să dăm posibilitatea unui număr cât mai mare de tineri, de copii, de adolescenți, să se poată prezenta în centrele de vaccinare evident însoțiți de un aparținător, de tutorele legal, părinți, bunici”, a adăugat Gheorghiță.

Citește și: Ce spune medicul pediatru Mihai Craiu despre vaccinarea anti Covid-19 a copiilor: „Teoretic, eficiența este 100%”

Citește și: Rata de infectare din București a scăzut sub unu la mie. Elevii ar putea să se întoarcă la școală de miercuri, 19 mai

Citește și: UNICEF, date îngrijorătoare: unu din cinci copii este îngrijorat pentru viitorul său

Citește și: Povestea impresionantă a unei fetițe de 12 ani care a devenit profesoară după ce școlile s-au închis

Până atunci, minorii cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani se pot vaccina în centrele de vaccinare. „Însă în zilele respective, 31 mai, 1 iunie, vom avea această prioritizare pentru această grupă de vârstă”, a subliniat Gheorghiță.

Până acum, în România s-au vaccinat aproape 50.000 de elevi de peste 16 ani, conform declarațiilor ministrului educației Sorin Cîmpeanu, oferite pentru Digi24.

„Zilele trecute aveam 11.000 de elevi cu vârsta de 16 ani, aveam aproape 14.000 de elevi cu vârsta de 17 ani și peste 23.000 de elevi de 18 ani, deci 47.000 de elevi vaccinați din proprie inițiativă, din dorința lor”, a spus Cîmpeanu. „Și este admirabil sprijinul școlii și al DSP-ului local care, în cazuri precum Colegiul Decebal din Deva, au facilitat organizarea unui centru de vaccinare, la solicitarea elevilor de clasa a XII-a, care au vrut să fie siguri că nu vor avea probleme pe parcursul examenului de Bacalaureat. Este o dovadă de responsabilitate”.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter