Câinii dresați special pot detecta COVID-19 cu o precizie de 94%

De Unica.ro, pe
În Germania, o clinică veterinară a dresat câini să detecteze infecția cu COVID-19 în probele de salivă umană cu o precizie de 94%, conform Agerpres.

Câinii sunt dresați pentru a simți mirosul de coronavirus emis de celulele persoanelor infectate, după cum a explicat medicul veterinar Esther Schalke. Momentan, Universitatea de Medicină Veterinară din Hanovra a dresat mai mulți câini, dintre care un ciobănesc belgian în vârstă de 3 ani și un cocker spaniel în vârstă de 1 an.

„Am făcut un studiu în care am avut câini care adulmecau mostre de la pacienţi testaţi pozitiv la COVID-19 şi putem spune că i-au putut detecta cu o probabilitate de 94%”, a explicat Holger Volk, şeful clinicii veterinare, potrivit Libertatea. „Deci, câinii chiar pot depista persoanele cu infecţii şi fără infecţii, precum şi pacienţi asimptomatici şi simptomatici cu COVID-19”.

Citește și: Studiu: coronavirusul se răspândește mai mult prin aer decât prin suprafețe

Țările lumii deja folosesc câini pentru a depista noul coronavirus în aeroporturi. Spre exemplu, pe Aeroportul Helsinki-Vantaa ei sunt folosiți din septembrie anul trecut, în cadrul unui proiect-pilot care a fost implementat în paralel cu testările obișnuite din aeroporturi. De asemenea, aeroportul internațional Santiago de Chile folosește câini pentru a depista persoane bolnave de COVID-19.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter