La ce restricții vor putea renunța persoanele imunizate împotriva COVID-19 în SUA

De Unica.ro, pe
În SUA se pregătește deja un ghid pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19, care va stabili la ce restricții vor putea renunța persoanele imunizate.

Epidemiologul-șef din SUA, Anthony Fauci, a explicat că persoanele imunizate ar putea să nu mai fie nevoite să intre în carantină după ce intră în contact cu o persoană infectată, printre alte măsuri. Momentan, autoritățile sanitare trebuie să analizeze evoluția epidemiologică în cazul persoanelor vaccinate cu ambele doze de vaccin. Urmează să fie pus la punct un ghid de recomandări care ar putea reprezenta o întoarcere parțială la normalitatea de odinioară.

„Cred că urmează mai multe recomandări despre cum puteți relaxa unele măsuri, în special când vine vorba de modul în care interacționezi cu membrii familiei tale, când aceștia au încheiat schema de vaccinare”, a explicat Fauci, conform Libertatea.

Citește și: Când trebuie să te vaccinezi dacă te-ai vindecat de COVID-19

Una dintre măsuri ar putea prevede ca persoanele vaccinate să nu mai intre în carantină dacă au intrat în contact cu o persoană infectată cu SARS-CoV-2. O alta ar putea viza eliminarea carantinării obligatorii pentru persoanele care s-au întors dintr-o țară cu risc epidemiologic de COVID-19 ridicat.

„Sunt întrebări la care trebuie să răspundem destul de curând, pentru că din ce în ce mai mulți oameni vor fi vaccinați și vor urma tot mai multe întrebări legate de acest lucru”, a conchis Fauci.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter