Ce spun experții despre cazurile de COVID-19 din școli: „Infectarea nu are legătură cu școala, ci cu vacanța”

De Unica.ro, pe
Copiii s-au reîntors la școală, iar mai multe cazuri de COVID-19 au apărut deja în instituțiile de învățământ. Experții spun însă că acest lucru se datorează vacanței care a trecut.

Medicii spun că, dacă ținem cont de perioada de incubație a bolii, infectarea s-a produs cel mai probabil în vacanță, nu în cele patru zile de școală care au trecut. Doctorul Valeria Herdea a declarat pentru Digi24 că situația se datorează vacanței și persoanelor cu care au intrat în contact copiii, nu cu deschiderea școlilor.

„Nu sunt motive de panică, dar trebuie să fim onești dacă avem astfel de probleme”, a zis medicul. „Copiii s-au îmbolnăvit în vacanță. E discutabil să facem testarea aleatorie, de aceea e necesară onestitatea dacă un copil are semne de boală”.

Citeşte și: Primele cazuri de COVID-19 în rândul elevilor, după redeschiderea școlilor

Herdea a spus că este important ca părinții să își țină copiii la domiciliu dacă aceștia au simptome de boală, să contacteze medicul și să nu le dea antibiotice în lipsa unui consult de specialitate. De asemenea, părinții trebuie să monitorizeze simptomele copiilor: dacă au temperatură, dacă respiră ușor, dacă tușesc sau dacă îi dor mușchii.

Mai mult, ea a explicat că regulile trebuie respectate în continuare: atât părinții, cât și copiii, trebuie să păstreze distanțarea socială, să poarte masca corect și să se spele pe mâini.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter