Când ajunge vaccinul Johnson & Johnson împotriva COVID-19 în România

De Unica.ro, pe

Vaccinul anti-COVID-19 de la Johnson & Johnson urmează să ajungă în România la jumătatea lunii aprilie, potrivit președintelui campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță a explicat că, fiind vorba de un vaccin cu o singură doză, acesta se va face îndeosebi în centrele mobile. „Pentru a doua jumătate a lunii aprilie, dacă nu mă înşel, ar trebui să primim probabil prima tranşă”, a zis el, conform Libertatea. „Nu este una consistentă, probabil că vor fi câteva zeci de mii de doze”.

Schema de vaccinare este simplificată prin comparație cu vaccinurile care au fost până acum aprobate în Europa (anume Pfizer, Moderna și AstraZeneca).

Citește și: Studiu: varianta britanică de COVID-19 ar avea un grad mai mare de mortalitate

Citește și: Care sunt sechelele cu care rămân unii oameni după vindecarea de COVID-19

Citește și: ANSVSA: Coronavirusul nu poate supraviețui pe alimente

Citește și: Recomandare OMS pentru măștile textile: să aibă trei straturi de protecție și să nu aibă valvă

„Reamintesc faptul că se administrează într-o singură doză, schema de vaccinare este simplificată”, a explicat Gheorghiță. „Din acest motiv nu au fost luate decizii finale vizavi de categoria de persoane eligibile. Ţinând cont de faptul că este un vaccin recomandat tuturor celor cu vârsta de peste 18 ani şi care nu au contraindicaţii cunoscute, vom vedea care va fi strategia prin care vom putea acest tip de vaccin”.

Autoritatea Europeană pentru Medicamente a aprobat vaccinul produs de Johnson & Johnson acum o săptămână, fiind al patrulea ser omologat în Uniunea Europeană. Acesta are o eficiență de 66% în prevenirea COVID-19 și de 85% în prevenirea formelor severe ale bolii, după cum arată studiul clinic global derulat pe trei continente și testat pe mai multe variante ale virusului SARS-CoV-2.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter