Avertismentul ministrului sănătății: „Valul patru va fi al nevaccinaților”

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 19 iulie 2021, 17:22
Ministrul sănătății a amintit că vaccinarea este cea mai sigură metodă de protecție împotriva unui al patrulea val de COVID-19, spunând că acest val va fi al nevaccinaților.

Ioana Mihăilă a declarat în cadrul unei emisiuni la Digi24: „Acest val patru va fi un val al nevaccinaților, aceștia vor fi principalii afectați”.

Mai mult, ea a spus că restricțiile care ar putea veni într-un al patrulea val al pandemiei ar viza în principal persoanele nevaccinate. „Responsabilitatea este a tuturor, și a Ministerului Sănătății, și a CNCAV, și a Guvernului”, a subliniat Mihăilă, citată de Libertatea. „Când vorbim de măsuri, trebuie noi să fim responsabili și să ne vaccinăm și nu vom avea nevoie de restricții”.

De asemenea, ministrul sănătății a explicat faptul că în toate statele unde s-au înregistrat infectări crescut în ultimul timp, numărul de spitalizări și decese a fost mai mic decât în valurile anterioare ale pandemiei, ca dovadă a faptului că vaccinarea previne formele grave ale bolii. În România, sub 1% din persoanele vaccinate s-au îmbolnăvit, conform datelor CNCAV.

Citește și: Comisar european: „Este neapărată nevoie să sporim rata de vaccinare în rândul cetăţenilor români”

Citește și: A treia doză de vaccin ar putea crește riscul de reacții adverse grave?

Citește și: Studiu: vaccinul antigripal ar putea reduce efetele severe ale COVID-19

Citește și: Țara în care persoanele vaccinate anti-COVID-19 vor primi bere gratis

În România, campania de vaccinare este însă în declin. Duminică, 18 iulie, a fost înregistrat cel mai mic număr de persoane vaccinate din ultimele șapte luni. De la începutul campaniei de imunizare și până acum, 4.877.205 persoane au fost imunizate, dintre acestea 4.719.068 primind schema completă.

Ministrul sănătății a atras atenția asupra contagiozității tulpinii Delta de coronavirus: „Tulpina Delta este la fel de contagioasă în orice țară. Este o particularitate a virusului, dar riscă să sufere acel stat cu o populație mai puțin vaccinată. Numărul de infectări este în creștere, există localități cu mai mult de 10 cazuri de tulpină Delta, în marea lor majoritate în focare familiare, dar există deja și semne de răspândire comunitară. Oamenii de știință spun că la finalul lui august varianta Delta va fi dominantă în Europa și ne așteptăm să fie așa și în România”.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter