Mesajul zdrobitor al unei asistente medicale din Italia: „Noi, tinerii, nu suntem imuni la coronavirus”

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Miercuri, 18 martie 2020, 15:12
Lupta împotriva coronavirus este una dificilă, pe care o poartă atât personalul medical din spitale, cât și oamenii care, într-un efort de a încetini răspândirea infecției, au ales să stea acasă.

Pe primul front de luptă se află însă personalul medical, care caută să salveze cât mai multe vieți ale pacienților care se află în stare critică și să prevină evoluția bolii COVID-19 în rândul celorlalți pacienți infectați.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Alessia Bonari (@alessiabonari_) pe


O asistentă medicală din Milano, Italia, a postat un mesaj de o greutate deosebită pe profilul ei de Instagram, în care caută să atragă oamenilor atenția cu privire la eforturile depuse de personalul medical în această perioadă dificilă, dar și de responsabilitatea pe care fiecare cetățean o are în această luptă:

„Sunt asistentă și în momentul de față mă confrunt cu această urgență medicală. Îmi este și mie frică, dar nu de a merge la cumpărături, ci de a merge la muncă. Îmi este frică pentru că masca s-ar putea să nu acopere cum trebuie fața, sau că m-am atins din greșeală cu mănuși murdare, sau că poate lentilele ochelarilor nu îmi acoperă complet ochii și ceva a trecut de ele.

Sunt obozită fizic pentru că dispozitivele de protecție sunt proaste, costumul de laborator te face să transpiri și odată îmbrăcat, nu mai pot merge la baie sau să beau ceva pentru șase ore. Sunt obosită psihologic, la fel ca toți colegii mei care au fost în aceeași situație de câteva săptămâni, dar asta nu ne va opri din a ne face treaba, așa cum am făcut-o mereu.

Voi continua să am grijă de pacienții mei, pentru că sunt îndrăgostită de job-ul meu. Cer oricui citește această postare  să nu invalideze efortul pe care îl facem, să fie altruiști, să stea acasă și astfel să îi protejeze pe cei care sunt cei mai fragili.

Noi, tinerii, nu suntem imuni la coronavirus, și noi ne putem îmbolnăvi, sau mai rău, te putem îmbolnăvi pe tine. Nu îmi permit luxul de a merge înapoi la casa mea în carantină, trebuie să merg la muncă și să îmi fac treaba. Făceți-o și voi pe a voastră, vă rog frumos”.

Foto – alessiabonari/Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter