Studiu: s-a aflat cât durează anticorpii anti-COVID-19 după vindecarea de boală

De Unica.ro, pe
Un studiu publicat de cercetătorii chinezi arată că anticorpii dezvoltați de oamenii care s-au vindecat de COVID-19 durează până la 12 luni în 70% din cazuri, conform EFE, citat de Agerpres și Libertatea.

În cadrul studiului au fost recoltate 1.800 de mostre de plasmă convalescentă de la 869 de persoane vindecate de COVID-19, la 12 luni de la infectare, în Wuhan, orașul de unde a izbucnit pandemia de COVID-19.

Cercetătorii au analizat prezența și cantitatea de RBDIgG – un tip de anticorp cearată nivelul de imunitate în fața SARS-CoV-2. Rezultatele studiului au arătat că la 9 luni de la boală, anticorpii s-au redus cu 64,3% față de momentul în care au luat virusul, dar au rămas apoi stabili până în luna a 12-a de la infectare.

Citește și: Oamenii nevaccinați pot deveni „fabrici” de tulpini mutante de coronavirus

Citește și: Orașul din România în care varianta Delta a coronavirusului se transmite deja comunitar

Citește și: Masca ce poate detecta coronavirusul și alte virusuri

Citește și: Beatrice Mahler: persoanele nevaccinate au un risc mai mare de spitalizare dacă se infectează cu tulpina Delta

S-a observat că răspunsul imunitar a fost mai puternic la bărbați decât la femei, cel puțin în primele etape ale infecției. Diferența s-a estompat și a dispărut complet după un an. Un alt element semnificativ descoperit de cercetători a fost că persoanele infectate din categoria de vârstă 18-55 de ani au dezvoltat mai mulți anticorpi.

Studiul a fost realizat de o filială a companiei farmaceutice Sinopharm (compania care produce două dintre vaccinurile aprobate de guvernul chinez) și de Centrul de Cercetare Translațională și Medicină al Universității Jiaotong din Shanghai. Oamenii de știință au observat că vaccinarea „restrânge efectiv răspândirea” coronavirusului, mulțumită felului în care serul anti-COVID-19 determină un răspuns imunitar asemănător cu modul în care organismul uman generează în mod natural anticorpi după contractarea virusului.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter