Suspiciuni de coronavirus la Guvernul României. Femeia confirmată duminică, în contact cu personalul din Palatul Victoria

Ultimul update Miercuri, 11 martie 2020, 18:04

Femeia de 42 de ani, din București, confirmată pe 8 martie că este infectată cu coronavirus, ar fi intrat în contact cu persoane din rândul celor care își desfășoară activitatea în Palatul Victoria.

Potrivit lui Ludovic Orban, ar exista trei persoane care lucrează la Guvern – o persoană de la “servire” și doi angajați de la Secretariatul General al Guvernului.

“Ca să fie știrea complete, nu a fost guvernul, a fost aparatul de lucru al guvernului. Sunt câteva personae, dintre care o persoană de servire, adică nu un angajat efectiv, ce lucrează la compania care asigură cateringul și mai sunt două, angajate la Secretariatul General al guvernului. Toți cei care au intrat în contact cu femeia de 42 de ani infectată cu coronavirus sunt acasă și, cel mai probabil, li s-au făcut și testele pentru a vedea dacă au sau nu infecția”, a declarant Orban.

În momentul de față se fac verificări cu privire la această situație.

„În contextul anchetei epidemiologice care este desfășurată în acest moment în legătură cu femeia de 42 de ani din București, confirmată cu coronavirus (COVID-19) în cursul zilei de 8 martie, sunt desfășurate verificări cu privire la posibili contacți ai persoanei din rândul personalului care desfășoară activități în clădirea Guvernului României. Facem precizarea că s-au luat măsuri preventive în acest caz, fiind limitat orice contact cu terțe părți pe care l-ar fi putut avea două dintre persoanele, despre care s-ar putea considera că au contact cu femeia de 42 de ani, solicitându-li-se să rămână la domiciliu împreună cu familia”, se precizează într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică, potrivit digi24.ro.

Citeşte şi Coronavirus în România. Al 15-lea caz în țară, al doilea în București

Se pare că ar fi vorba despre personalul de la bucătăria Guvernului.

Nu în urmă cu mult timp, Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că băiatul bucătăresei de la Guvernul României este suspect de coronavirus.

„Este suspect băiatul unei doamne bucătărese de la Guvernul României. Vă dați seama ce impact. Pentru că doamna bucătăreasă a fost în bucătărie, nu cred că a avut mijloace de protecție decât cele normale, nu ceva special și a pregătit mâncarea pentru angajații Guvernului și pentru demnitari. Nu cred că trebuie să le dăm crezare celor care spun să fim foarte relaxați și foarte liniștiți. Nu trebuie să ne panicăm, nu trebuie să creăm psihoze nu trebuie să fim fataliști, dar sub nicio formă nu cred că este de condamnat faptul că vrem să luăm măsuri, a spus Gabriela Firea, potrivit Mediafax.

În România, numărul pacienților români diagnosticați cu coronavirus a ajuns la 15.

Citeşte şi Coronavirus în România. Al 15-lea caz în țară, al doilea în București

Stiri coronavirus Romania – citește cele mai noi informații despre cazurile din țară

Vezi și: Simptome coronavirus – cum se manifestă și cum se transmite

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter