5 greşeli care îţi agravează răceala şi gripa

De Diana Zagrean, pe

Învaţă să nu repeţi aceste 5 greşeli care îţi agravează răceala şi gripa şi pe care toată lumea le face la un moment dat.
 

Te prefaci că nu eşti răcită

Să ignori o răceală sau gripă este una dintre cele mai grave greşeli, care îţi agravează simptomele şi prelungeşte durata bolii.
Nu contează câtă treabă ai la serviciu, ce facturi trebuie să plăteşti, sau cui ai promis că vă vedeţi săptămâna asta. Dacă ai răcit, organismul are nevoie de condiţii speciale şi, după caz, medicamente şi odihnă, astfel că ignorarea problemei o face mai mare şi mai complicată.

Împrăştii microbi peste tot

Durata de incubaţie a unei viroze este de două trei zile de la expunere, până la o săptămână. De aceea este foarte important să fii atentă la simptome, mai ales dacă ai circulat mult cu mijloace de transport sau lucrezi într-un colectiv mare în perioada răspândirii răcelii şi gripei (toamna, primăvara). Dacă dai răceala tuturor de la birou, nici nu o să apuci să te vindeci, că o vei lua din nou şi sistemul tău imunitar va claca dacă te loveşte din nou înaitne să te refaci complet.

Iei antibiotice când faci gripă

Dacă răceala are origini bacteriene este posibil să ai nevoie de antibiotice pentru a o trata. dar, pe de altă parte, o gripă (infecţie cu virus, nu bacterie) nu va reacţiona la antibiotice deloc. În plus, antibioticele pot crea bacterii rezistente, iar data viitoare când chiar ai o infecţie, acestea nu vor mai funcţiona. Dacă nu ştii dacă te-ai îmbolnăvit de gripă sau răceală bacteriană, ia medicamente generice obişnuite, cum ar fi aspirină şi paracetamol şi mergi la medic pentru analize.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter