446 de persoane vaccinate cu ambele doze de vaccin au făcut COVID-19

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 26 februarie 2021, 19:47

În România, 446 de persoane s-au îmbolnăvit de COVID-19 după cele două doze de vaccin, iar altele 3.969 de persoane s-au îmbolnăvit după prima doză, după cum arată Libertatea.

Ministerul Sănătății a explicat mai bine situația pe pagina ed Facebook: „Jumătate dintre cazurile înregistrate la persoanele care au primit o singură doză s-au înregistrat într-un interval de 7 zile de la administrare, în perioada în care organismul nu a putut produce un răspuns imun eficient. La persoanele vaccinate cu ambele doze, jumătate din diagnosticele COVID-19 au fost înregistrate în primele 4 zile de la rapel”.

De asemenea, Ministerul Sănătății a subliniat că infecția cu COVID-19 poate să se manifeste între 2 și 14 zile de la infectare, aceasta fiind perioada de incubație a virusului. „Cu alte cuvinte, dacă o persoană a fost deja infectată înainte de administrarea vaccinului și este în timpul perioadei de incubație, atunci va face boala chiar dacă se vaccinează”, arată postarea.

Citește și: Pe ce material textil persistă coronavirusul până la 3 zile?

Astfel, suprapunerea perioadei de incubației cu durata până la care apare un răspuns imun adecvat din partea vaccinului poate duce la situații în care oamenii ajung să facă boala după vaccinare – fie după prima doză, fie după rapel.

Ministerul Sănătății amintește că, până când nu vor fi vaccinate suficient de multe persoane, astfel încât răspândirea virusului să fie semnificativ redusă, măsurile de protecție trebuie în continuare respectate, pentru a reduce riscul suplimentar de infecție.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter