Ce relaxări noi ar putea veni de la 1 august – ce se va întâmpla cu masca în interior

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 20 iulie 2021, 18:14
În România vor urma noi relaxări începând cu data de 1 august, iar premierul Florin Cîțu a vorbit despre ele în fața jurnaliștilor prezenți la Parlament, după cum arată Libertatea.

Premierul a precizat că a discutat cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat pe acest subiect, și că se va respecta calendarul ridicării restricțiilor anunțat la începutul verii 2021.

Florin Cîțu a vorbit inclusiv despre ce măsuri de relaxare ar putea urma. Curiozitatea generală a fost legată de masca la interior, despre care el a spus: „Nu scăpăm de mască în interior. Nu sunt foarte multe relaxări. Sunt mai mult legate de evenimentele de afară”.

Relaxările noi vin în contextul în care rata de vaccinare a scăzut și un nou val pandemic pare iminent, mai ales că varianta Delta a coronavirusului se răspândește foarte repede. La rândul ei, secretarul de stat Andrei Baciu atrăgea atenția că românii au „o fereastră de câteva săptămâni înainte de valul 4”, iar că aceasta ar trebui folosită pentru imunizare.

Citește și: Predicții pesimiste: valul patru al pandemiei se va lăsa cu multe spitalizări și decese

Citește și: Țara care începe imunizarea cu a treia doză de vaccin

Citește și: Studiu: s-a aflat cât durează anticorpii anti-COVID-19 după vindecarea de boală

Citește și: Oamenii nevaccinați pot deveni „fabrici” de tulpini mutante de coronavirus

Premierul a fost întrebat despre dublarea cazurilor de COVID-19 din ultimele 24 de ore, însă răspunsul lui a fost că „suntem într-o situație foarte bună”, adăugând că singura pregătire pentru valul patru este vaccinarea.

De asemenea, Cîțu a vorbit despre posibilitatea administrării unei a treia doze de vaccin anti-COVID-19 persoanelor vaccinate cu schema completă. El a lăsat de înțeles că discuțiile pe această temă s-au intensificat, direcția unanim acceptată fiind destul de clară.

„S-ar putea să avem şi o a treia doză”, a declarat el. „Specialiștii ne vor spune când trebuie administrată a treia doză, nu sunt eu în măsură să spun. Așa arată direcția în care merg discuțiile, că e nevoie și de o a treia doză”.

Cu mai bine de o săptămână înainte, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 a declarat că vaccinarea cu a treia doză va deveni o prioritate doar dacă riscul de îmbolnăvire a persoanelor imunizate va crește. În mai, Gheorghiță spunea că o asemenea doză ar putea fi administrată persoanelor în vârstă cu probleme de sănătate și persoanelor cu probleme de imunitate.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter