Cum e să fii cu un bărbat mai tânăr

De Lumea Femeilor, pe

Din ce în ce mai multe femei îşi aleg ca partener de viaţă un bărbat mai tânăr decât ele. Să fie de bine, să fie de rău?
Mai mult ca sigur, ai fost învăţată că bărbatul trebuie să fie mai în vârstă decât tine. Dar şi dacă situaţia este pe dos? Dacă eşti tu cea cu mai multă experienţă şi cu ceva ani în plus? Noi te ajutăm să vezi lucrurile drept: cu bune şi rele. În definitiv, decizia îţi aparţine!

Egalitate fără competiţie

Dacă te-a ales, întrecerile de orice tip nu figurează în planurile lui. Nu se simte ofensat şi nici complexat dacă tu ai o slujbă mai interesantă sau mai bine plătită decât a lui. Nu va trebui nici să-ţi „aperi teritoriul” şi nici să-ţi justifici prea mult întârzierile, atunci când ai fost nevoită să stai peste program.

Pentru că diferenţa dintre voi îl incită. Iar faptul că tu eşti independentă, cu o carieră deja definită, îl fascinează. Şi este gata să te asculte, decât să-ţi vorbească de proiectele lui, dar şi să te consilieze, cu puterea prospeţimii lui şi a entuziasmului pe care-l degajă. Iar interesul lui pentru problemele tale te va face să te simţi importantă, admirată, luată în considerare…

Dezavantajul: s-ar putea să fie uşor invidios pe succesul tău. Da, şi el are o mulţime de idei, dar nu reuşeşte mereu să le pună în valoare. Iar din această cauză, îl vei simţi, poate, că-ţi poartă ranchiună.

O altă situaţie posibilă: cum tu, probabil, ai deja o casă, o maşină mai bună şi un salariu mai mare, el îşi pune problema şi astfel: „De ce să mă lupt ca să obţin mai mult, dacă ea are deja totul?”. Fii atentă să nu cazi în acea capcană periculoasă şi, din prea multă iubire, să-i „oferi totul pe tavă”! Mai bine, convinge-l cu delicateţe şi cu mult tact, fără a-l umili, să-şi găsească singur cel mai bun drum în viaţă.

Eros până la stele

Din punct de vedere sexual, un bărbat este în culmea „puterii” între 20 şi 30 de ani. Pentru că este plin de energie, are mai puţine griji şi dorinţa de a experimenta.

Femeia, în schimb, devine „fierbinte” între 30 şi 40 de ani, pentru că este mai conştientă de feminitatea ei şi de magnetismul pe care-l degajă. Aşa se explică de ce sintonia sexuală dintre tine şi el e mai spontană şi mai puţin „calculată”. El este plin de fantezie, arzător, are un apetit insaţiabil… Iar tu te poţi bucura de corpul lui în voie.

Dezavantajul: poţi crede că eşti în stare să ţii pasul cu dorinţa lui. El vrea să facă sex în fiecare seară şi tu eşti distrusă? Mai bine declară-i de la bun început că ai nevoie şi de tandreţe şi de mângâieri. Nu uita că el vrea să experimenteze dragostea în toate nuanţele ei. Trebuie să înveţe!

Balsam pentru inimă

Un iubit care are mai puţine deziluzii amoroase în spate este probabil un adevărat „medicament” pentru inima ta. Dar este foarte probabil ca să-ţi ceară să te implici în această relaţie la fel de mult cum o face el, care nu cunoaşte preţul deziluziilor şi este mult mai dornic să privească spre viitor decât spre trecut. Iată provocarea: să trăieşti în prezent, bucurându-te zi de zi de încrederea pe care el ţi-o transmite. Dacă vei avea încredere în el şi în iubirea care vă leagă, relaţia voastră va fi una perfectă.

Dezavantajul: ţi se va părea că el nu vede problemele pe care tu, care ai trecut prin ele, le „miroşi” de departe. El îţi va spune că „va fi pentru totdeauna”, tu o să-l priveşti în ochi şi îţi va părea sincer. Ştii că atunci când spune ceva, simte acel lucru cu putere şi e foarte convins. Dar cât durează, la vârsta lui, convingerile măreţe?

5 secrete pentru a nu-l pierde

Calitatea ta cea mai preţioasă, din punctul lui de vedere, e autonomia. Ceea ce numai tu îi poţi oferi, nu fetele de vârsta lui şi nici puştoaicele. Autonomie materială, intelectuală şi, mai ales, emotivă. Îţi doreşti ca povestea voastră să continue cât mai mult, îţi spunem noi ce ai de făcut:
1. Evită să-l întrebi încontinuu: „Mă iubeşti? Cât de mult?”.
2. Nu-i pretinde să faceţi totul împreună.
3. Nu te izola de prietenii de vârsta ta: ai nevoie şi de mediul cu care te-ai obişnuit.
4. Nu exagera cu gelozia.
5. Rămâi flexibilă cât mai mult posibil. Toleranţa şi respectul sunt componentele indispensabile pentru o relaţie ieşită din tipare.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter