5 lecţii pe care le putem învăţa de la bărbaţi

De Unica.ro, pe

Nu se ştie dacă e vorba de materialul genetic sau de alegerea divinităţii, dar e cert că bărbaţii sunt altfel decât femeile.
Asta înseamnă că, la fel cum ei pot învăţa câte ceva de la noi, şi noi avem ce învăţa de la ei. Iată doar câteva exemple.

Lecţia nr. 1

Învaţă să iubeşti libertatea

Femeile au tendinţa instinctivă de a se se implica prea mult în relaţia de cuplu. Partenerul de viaţă devine centrul universului, iar restul trece în plan secund. Bărbaţii, în schimb, sunt ceva mai relaxaţi. Lumea lor nu se limitează la partenera de viaţă. Păstrează legături strânse cu prietenii, aceştia constituind un motiv de evadare, care nu interferează cu viaţa de cuplu.

Asta nu e neapărat rău. Lasă-l să aibă libertatea de care are nevoie şi bucură-te şi tu de a ta. Ieşi cu prietenele la o cafea sau la un film, fără să te mustre conştiinţa că faci ceva fără el. Libertatea se află, până la urmă, în strânsă legătură cu încrederea reciprocă şi ambele sunt la fel de importante.

Lecţia nr. 2

Nu lua lucrurile prea în serios

Noi, femeile, avem obiceiul de a exagera. Dintr-un lucru mărunt, facem o mare tragedie şi mai şi credem în ea. Nu se întâmplă să uităm ziua de naştere a soacrei, nici nu luăm de la alimentara lapte gras în loc de lapte degresat, de aceea ni se pare de neconceput ca el să încurce aceste lucruri. Şi totuşi, bărbaţii o fac. Soluţia? Gândeşte-te de două ori înainte de a te supăra pentru aceste nimicuri şi vezi dacă toată cearta are vreun sens. Chiar e aşa tragic că a uitat aniversarea nunţii? Crezi că data viitoare îşi va aduce aminte? Probabil că nu. Şi, până la urmă, nici nu e aşa o mare catastrofă. Învaţă să nu mai faci din ţânţar armăsar.

Lecţia nr. 3

Foloseşte cuvintele cu cumpătare

Conversaţia este pentru femei o modalitate de a relaţiona cu alte persoane. De aceea vorbesc mult, iar, după părerea anumitor bărbaţi, chiar mult prea mult. Ce putem învăţa de la ei? Că relaţiile dintre oameni se pot dezvolta şi fără atât de multe cuvinte.

Gustă tăcerea alături de partenerul tău atunci când mâncaţi sau staţi în sufragerie şi nu mai interpreta aceste momente ca dezinteres sau probleme în relaţie. Obişnuieşte-te să fii mai directă atunci când vrei ceva. Bărbaţii nu se pierd în amabilităţi şi subtilităţi, de aceea pot face faţă cu bine cerinţelor directe, în schimb le e greu să descifreze secretele subtilităţilor noastre.

Lecţia nr. 4

Ceartă-te… cu cap, cumpătare

Uneori îi invidiem pe bărbaţi pentru cât de calmi şi relaxaţi sunt. Când intervine o ceartă, ei pot să îşi stăpânească sentimentele aproape în totalitate şi pot să ofere sau măcar să caute soluţii la situaţia apărută. În schimb, noi preferăm să acuzăm şi să tragem concluzii cât mai generale din cazuri particulare. Fiecare conflict poate escalada într-o ceartă cu lacrimi şi ridicări de ton. Încearcă să fii mai pragmatică.

Nu te impacienta atunci când vezi că discuţia degenerează într-o ceartă şi întrerupe-o. Ideea e să găsiţi o soluţie care să vă mulţumească pe amândoi, iar isteriile nu sunt de niciun ajutor. Cedează şi tu din când în când.

Lecţia nr. 5

Nu căuta să planifici absolut totul

Obiceiul de a analiza mult ne caracterizează pe toate. Fie că e vorba de serviciu, bărbaţi, oferte de concediu sau căutarea unei locuinţe, femeile fac planuri pe termen lung. În cazul în care planul A nu iese, există un plan B care salvează situaţia. Mai mult chiar, pentru situaţii cu totul speciale, există şi un plan C. Asta ne dă nouă un oarecare sentiment de siguranţă – ne simţim pregătite pentru orice s-ar întâmpla.

Dar operaţiunea de a planifica totul este extrem de obositoare şi ne ocupă mintea încontinuu. Bărbaţii lasă lucrurile să decurgă de la sine şi nu trasează decât linii schematice ale viitorului. Învaţă să trăieşti şi să iubeşti simplu, aşa cum face el.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter