O celebră casă de modă va fi vândută

De Oana Savin, pe
O celebră casă de modă, una dintre puținele rămase încă independente în această industrie, urmează să fie vândută. Este vorba despre casa de modă Versace, notează cotidianul Il Corriere della Sera, care citează surse anonime.

Mai mult anunțul referitor la vânzarea casei Versace ar putea fi făcut „încă de marți, întrucât Donatella Versace a convocat o ședință cu angajații în acea zi”.

Posibilii cumpărători ai celebrei case de modă sunt grupul american de modă Michael Kors, producătorul de pantofi Jimmy Cho și producătorul de bijuterii Tiffany&Co.

Reprezentanții casei de modă italiene au refuzat să facă vreun comentariu cu referire la aceste informații.

Citește și: Supermodelele anilor ’90 s-au reunit la Milano

Potrivit cotidianului italian, valoarea casei Versace, al cărei sediu general se află la Milano, este de aproximativ 2 miliarde de dolari.

În prezent, casa italiană este deţinută în procent de 20% de fondul american Blackrock şi de 80% de familia Versace.

În anul 2016, grupul italian a avut o cifră de afaceri de 686 milioane de euro.

În luna iunie a acestui an, directorul general al Versace, Jonathan Akeroyd, a afirmat că grupul vizează să ajungă la o cifră de afaceri de 1 miliard de euro.

Citește și: Colecția noului designer al casei de modă Carolina Herrera a făcut senzație la Săptămâna modei de la New York

Această casă de modă a font fondată în anul 1978 de către Gianni Versace. Primul magazin Versace a fost deschis în Milano și a devenit imediat foarte popular și recunoscut.

Gianni Versace a fost asasinat de către Andrew Cunanan pe 15 iulie 1997. Sora lui, Donatella, împreună cu fratele lor mai mare, Santo, au preluat compania.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter