Măşti cosmetice cu efect imediat

De Unica.ro, pe

Orice problemă de frumuseţe îşi găseşte rezolvarea cu ajutorul metodelor naturiste …

… care, extrem de simple şi la îndemâna oricui, îţi oferă în timp record cele mai bune rezultate. Pune şi tu în practică următoarele măşti şi sigur nu vei fi dezamăgită.

Un spate perfect

Scapă de micile coşuri şi de impurităţi şi redă-i spatelui un aspect plăcut. O dată pe săptămână, prepară o mască din următoarele ingrediente: amestecă trei-patru linguri de pudră de argilă galbenă cu câteva linguri de ceai de plante şi puţin suc de lămâie. Întinde uniform pe spate şi aşteaptă 20 de minute înainte de a îndepărta.

Dă-i tenului mai multă luminozitate

Deşi folosită cel mai des pentru tratarea problemelor tenului gras, argila, bogată în minerale, reuşeşte să răspundă nevoilor oricărui tip de ten, datorită proprietăţilor sale detoxifiante, calmante şi tonice. înainte însă de a apela la masca pe bază de argilă, e bine să ştii că, în funcţie de culoare, acest ingredient are proprietăţi diferite:
â–º argila verde curăţă, detoxifiază şi calmează rapid, de aceea este recomandată tenului gras sau acneic;
â–º argila roz curăţă foarte bine pielea şi are efecte miraculoase asupra tenului obosit;
â–º argila albă este extrem de delicată şi catifelează imediat, aşadar  poate fi folosită pentru orice tip de ten;
â–º argila roşie îngrijeşte atent tenul sensibil şi pe cel uscat.
O dată pe săptămână, masca cu argilă va curăţa tenul în profunzime şi îi va da mai multă vitalitate. Reţeta e simplă, iar efectul garantat: amestecă o lingură de pudră de argilă (alege tipul potrivit tenului tău) cu apă până obţii o pastă, pe care o vei întinde pe faţă cu o pensulă, evitând zona ochilor şi gura. Când amestecul începe să se usuce şi să strângă pielea, clăteşte-te din abundenţă cu apă călduţă. Vei vedea că tenul tău este imediat revigorat şi plin de energie.

Spune adio părului tern

Ca să ai un păr sănătos, plin de strălucire şi energie, încearcă această  reţetă naturală, bogată în vitamine: bate un gălbenuş şi amestecă-l bine cu o linguriţă-două de miere. Subţiază amestecul, adăugând ulei de măsline şi aplică apoi pe păr. Pentru o acoperire uniformă, foloseşte un pieptene. După aproximativ 30 de minute, clăteşte din abundenţă cu apă curată şi spală-te cu un şampon cu formulă uşoară. Ca să previi despicarea vârfurilor, în momentul şamponării aplică pe păr ceai proaspăt de rozmarin şi masează delicat părul şi scalpul, apoi clăteşte cu multă apă.

Mâini fine şi unghii rezistente

Chiar şi vara se poate întâmpla ca mâinile să devină aspre. Cum aspectul tău trebuie să fie desăvârşit, îţi sărim în ajutor cu o metodă simplă care te va ajuta să redai mâinilor catifelarea ori de câte ori este nevoie. Încălzeşte 500 ml de lapte şi adaugă o linguriţă de ulei de măsline. Pune amestecul într-un bol şi, timp de 15 minute, ţine mâinile în acest lichid. La final, masează-ţi mâinile, inclusiv palmele şi unghiile, cu ulei de migdale. Ca să eviţi îngălbenirea unghiilor şi exfolierea lor, după îndepărtarea lacului, şterge-le delicat cu o felie de lămâie.

Cum să ai coate fine

Această reţetă foarte simplă oferă în cel mai scurt timp cele mai bune rezultate: prepară 300 ml de ceai de mentă, strecoară-l şi amestecă-l cu suc proaspăt de lămâie. Înmoaie dischete de vată în lichidul obţinut, aplică pe coate şi lasă-l să se usuce, fără să mai clăteşti cu apă. Repetă operaţiunea de mai multe ori pe zi.

Îngrijeşte corect zona decolteului

Luptă din timp împotriva îmbătrânirii premature a pielii şi învaţă cum să-i menţii cât mai mult timp un aspect plăcut. Indiferent de anotimp, zona decolteului şi gâtul au nevoie de hidratare corespunzătoare şi tratamente cât mai delicate. Curăţă de coajă un castravete, taie-l bucăţele şi apoi pisează-l cu ajutorul blenderului. Amestecă-l apoi cu puţină miere şi întinde totul pe gât şi decolteu, după baie, cât porii sunt deschişi. După un sfert de oră clăteşte zona cu duşul şi maseaz-o apoi cu ulei esenţial de lemn de trandafir. Pielea va fi intens hidratată şi va rămâne extrem de mătăsoasă.

Trucuri naturale pentru călcâie netede

Vara, cel mai adesea, călcâiele devin aspre, pielea se îngroaşă şi de multe ori crapă. Aspectul extem de inestetic impune imediat un tratament adecvat. Ca să previi toate neplăcerile, după duşul de seară, exfoliază zona cu un scrub special, apoi maseaz-o cu o cremă pentru călcâie pe bază de gălbenele. O dată sau de două ori pe săptămână, aplică de la gleznă în jos un strat gros de cremă puternic hrănitoare amestecată cu puţin ulei cald de măsline şi stai aşa aproximativ 20 de minute, pentru a permite ingredientelor să acţioneze. Îndepărtează la final cu apă călduţă şi masează apoi delicat cu ulei esenţial de levănţică.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter