Exclusiv. Randy Fenoli, specialistul în rochii de mireasă de pe TLC, te învață cum să-ți alegi rochia perfectă și ce să faci pentru o nuntă de vis

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 03 iunie 2020, 20:12
Randy Fenoli, unul dintre ce mai cunoscuți specialiști internaționali în moda pentru mirese, și gazda emisiunii "Say Yes to the Dress" (Rochia Perfectă) de pe TLC, ne-a acordat un interviu în exclusivitate și ne-a vorbit despre pașii pe care orice viitoare mireasă ar trebui să-i urmeze în căutarea rochiei perfecte.

Vezi ce ne-a mărturisit bărbatul care consiliază peste 15.000 de femei anual! 

Bună Randy! Pentru început, vorbește-ne puțin despre tendințele anuale în moda pentru mirese. Se schimbă acestea în fiecare an?

Randy Fenoli: Cred că ceea ce se schimbă în tendințe este determinat de mirese, pentru că fiecare își dorește ca în ziua nunții să fie unică: de la rochie și până la florile alese sau tort. Deci, totul se rezumă la dorința de a fi unică, originală, diferită. În trecut, spre exemplu în anii 80, rochiile erau asemănătoare. În schimb, acum, datorită rețelelor sociale și tehnologiei care le permite viitoarelor mirese să fie în permanență conectate, dorința de a fi diferită este și mai puternică. Astfel că designerii sunt nevoiți să țină pasul cu cerințele și să reușească să îi dea fiecărei mirese senzația că este unică.

Care sunt cele mai comune greșeli pe care le fac viitoarele mirese atunci când își aleg rochia?

Randy Fenoli: Iau în considerare opiniile prea multor persoane. Dacă vrei să îți cumperi o casă, o mașină, o rochie sau un ceas, nu îți inviți soacra, mama, prietenele sau surorile ori frații: pur și simplu cumperi. Și, totuși, când își aleg rochia de mireasă, brusc li se schimbă comportamentul de luare a deciziilor: cer părerea prea multor oameni. Iar miresele au tendința de a asculta prea mult de aceste persoane, în loc să-și urmeze instinctul și să aleagă ceea ce le face să se simtă frumoase și speciale.

Cum alegi, până la urmă, rochia perfectă?

Randy Fenoli: Dacă o rochie te face să te simți că ești cea mai frumoasă, atunci aceea este. Pentru că atunci când simți că strălucești, chiar așa va fi. Postura corpului va fi alta, vei zâmbi mai mult. Mereu le spun mireselor să aleagă rochia în care se simt bine și frumoase, chiar dacă este cu totul alt model decât cel pe care îl aveau inițial în minte.

Randy Fenoli - TLC

Spuneai despre dorința mireselor de a avea un aspect unic, de a fi diferite față de restul. Ce le sugerezi să facă pentru a crea acel aspect unic?

Randy Fenoli: De fapt, cred că vor ca toată nunta să fie unică, nu doar rochia. Astfel, ar trebui să fie destul de simplu de organizat o nuntă unică, pentru că fiecare cuplu are o poveste diferită, propriul stil. Le recomand ca în perioada organizării nunții să se lase inspirați de viața lor de zi cu zi: cum s-au întâlnit, ce le place să facă, care le sunt pasiunile comune – fie că vorbim de sport sau călătorii, sunt mari amatori de petreceri ori festivaluri, o să aibă o nuntă unică, pentru că povestea lor este unică.

Ce sfat îi poți da unei viitoare mirese care își planifică acum nunta?

Randy Fenoli: Să se bucure pur și simplu de moment, iar dacă simte că e prea mult stres să organizeze o nuntă cu toată familia și prietenii, atunci să o facă doar în doi, merg la primărie singuri și gata. Trebuie să fie un moment fericit, nu stresant.

Ce ar trebui să aibă în vedere o viitoare mireasă atunci când solicită ajutorul unui designer sau merge la un magazin specializat pentru a-și alege rochia?

Randy Fenoli: În primul rând, ar trebui să știe deja ce model de rochie își dorește, dar, totuși, să îndrăznească să probeze și altceva, dacă i se pare un model atrăgător.

Un alt aspect important este să aibă un buget stabilit și să încerce să se încadreze în acesta, dar și să poată jongla cu sumele: adică dacă are un buget fix pentru rochie, dar găsește ceva care îi place foarte mult, poate să reducă bugetul pentru flori sau tort, ori ceva ce nu este neapărat necesar, sau poate fi achiziționat și la o sumă mai mică, fără a avea un impact negativ asupra atmosferei generale a petrecerii de nuntă.

Și, nu în ultimul rând, să își asculte intuiția și să facă ceea ce îi place, fără a încerca să îi mulțumească pe toți.

Evident că pentru viitoarele mirese, rochia este cel mai important aspect. Dar ce alte sfaturi referitoare la aspectul miresei poți da?

Randy Fenoli: Probele de machiaj și coafură sunt necesare. Poate că au văzut un machiaj anume care le place sau o coafură mai altfel, dar care nu se potrivește cu fizionomia miresei. De asemenea, dacă după probe a găsit machiajul și coafura perfecte, recomand să își facă poze, astfel încât în ziua nunții stiliștii să poată reface același styling ca cel de la probe.

De altfel, sugerez ca în ziua nunții nici machiajul, nici coafura să nu fie stridente, ceva atât de diferit de cum este ea în realitate. Am văzut numeroase mirese care în ziua nunții nu arată ca ele în viața de zi cu zi din cauza exagerării în numele unei așa zise frumuseți. Cu cât ești mai naturală, cu atât ești mai frumoasă. Machiajul și coafura au rolul de a evidenția frumusețea naturală, nu de a-ți schimba complet aspectul.

Randy Fenoli ne-a mai acordat un interviu în exclusivitate și în 2015. Atunci, el ne-a povestit și cum se descurcă cu celebrele bridezillas (miresele dificile). Vezi ce ne-a povestit, AICI

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter