De ce Kate Middleton are voie să poarte tiara, iar Meghan Markle nu

De Amelia Matei, pe Ultimul update Joi, 18 ianuarie 2018, 15:47
Kate Middleton a fost văzută în repetate rânduri purtând tiara Prințesei Diana, iar oamenii se așteaptă să o vadă cât de curând și pe Meghan Markle cu acest accesoriu prețios. Însă conform protocolului regal, Meghan nu va purta o tiara decât din momentul în care va deveni soția Prințului Harry.

Protocolul Casei Regale Britanice spune că doar femeile care intră oficial în Familia Regală au voie să împrumute bijuteriile Reginei. Mai întâi, ea trebuie să fie căsătorită cu un membru din Familia Regală, și abia apoi poate să poarte o tiara.

„În urmă cu mulți ani, tiara era un simbol al femeilor aristocrate și un semn că erau căsătorite. Prima oară când Kate a purtat o tiară, s-a întâmplat la nunta ei din 2011, deși de atunci a purtat foarte multe, și așa va fi și pentru Meghan”, a explicat expertul regal Tracy Chaverien.

Astfel, până pe 19 mai, când va avea loc nunta cu Prințul Harry, fosta actriță nu va avea voie să poarte tiara și nicio altă bijuterie din vistieria Familiei Regale.

Pentru ziua nunții, Meghan Markle are voie să își aleagă coroana pe care o va purta, dintr-o serie de tiare speciale pentru astfel de evenimente. Nu este exclus ca viitoarea mireasă a Prințului Harry să poarte în ziua cea mare tiara Spencer, cea pe care a purtat-o și Prințesa Diana în ziua nunții sale, pentru că este totodată și moștenirea lui Harry de la mama sa.

Reamintim că Ducesa de Cambridge a purtat în ziua nunții sale cu Prințul William tiara „Halo”, care i-a aparținut Reginei Mame, dar care i-a fost oferită Reginei Elisabeta când a împlinit 18 ani. Această coroană a mai fost purtată de Prințesa Margaret, sora Reginei Elisabeta, dar și de Prințesa Anne, fiica Reginei Elisabeta.

Citește și – Ce vin vor servi la nunta lor Prințul Harry și Meghan Markle

Citește și – Cum se vor întreține Prințul Harry și Meghan Markle după căsătorie

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter