5 produse cosmetice de care nu ai nevoie!

De Diana Sorescu, pe

Cheltuim mici averi pe cosmetice pentru că vrem să arătăm fabulos. Marea majoritate sunt indispensabile, însă unele sunt chiar inutile! Află de ce produse chiar n-ai nevoie!

1. Toner

Specialiştii în beauty şi dermatologii au decretat la unison: tonerul este un produs bun, însă deloc vital pentru frumuseţea şi sănătatea pielii tale. A fost conceput pentru a înlătura pelicula grasă lăsată de demachiant, însă cu produsele de curăţare
de astăzi chiar nu mai e nevoie de toner.

2. Cremă pentru gât şi decolteu

5 produse cosmetice de care nu ai nevoie!Foarte multe branduri promovează setul de trei creme: pentru faţă, gât şi decolteu. Ei bine, află că ultimele două sunt total inutile!

Crema de faţă este vitală şi are un rol hidratant, protector, iar pielea de pe gât şi decolteu se poate bucura de ea la fel precum tenul. Chiar nu e nevoie să mai cheltuieşti sume notabile pe loţiuni speciale pentru aceste zone.

3. Exfoliant pentru buze

Când mergi prin magazinele din profil şi vezi în rafturi creme de gomaj pentru buze, evită-le, sunt pur şi simplu inutile. Buzele cu aspect uscat nu au nevoie de exfoliere, ci doar de o hidratare adecvată. Dacă insişti să faci asta, te poţi trezi că îţi faci mai mult rău! Mai simplu este să îţi ungi buzele cu balsam gras, iar apoi să prinzi un şerveţel între buze şi să mişti uşor înainte şi înapoi. Eficient şi sigur.

4. Cremă anticelulitică

Oricât ar fi de scumpă, de oricâtă promovare ar avea parte şi indiferent de brandul care o fabrică, loţiunea şi crema anticelulitică nu dau rezultate. Iar asta nu o spun eu, ci experţii care o testează în laborator! Produsele cosmetice nu fac minuni în combaterea celulitei, ci doar exerciţiile fizice, o alimentaţie echilibrată, ore de masaj sau cu aparate profesionale. Aşadar, încă un mit a fost demontat.

5. Produse pentru repararea vârfurilor despicate

5 produse cosmetice de care nu ai nevoie!Şampon, balsam, mască, ser sau ulei reparator, toate promit că după utilizare o să îţi refacă firele de păr despicate!

Nimic mai fals!

Nu există niciun produs de hairstyling care să reconstruiască structura firului de păr sau care să îţi repare vârfurile tocite.

Singura variantă viabilă rămâne foarfeca, aşa că nu are sens să îţi mai cheltuieşti banii pe aşa ceva. Alege să îţi cumperi în schimb produse profesionale care să prevină despicarea vârfului, deoarece asta este posibil, cu puţin ajutor din partea ta, fireşte!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter