10 lucruri neștiute despre rochia de mireasă a Prințesei Diana

De Mihaela Dobre, pe Ultimul update Marți, 19 septembrie 2017, 18:35
În momentul în care Lady Diana Spencer a ieșit din reședința regală, Clarence House, pe 29 iulie 1981, ziariștii de pretutindeni au rupt plicuri închise până atunci, dezvăluind „secretul cel mai bine păzit din istoria modei”. Designul și detaliile rochiei de mireasă de mireasă ale prințesei au reușit să rămână un mister complet până în ziua nunții.

Creată de soții David și Elizabeth Emanuel, rochia complicată de tafta în culoarea fildeșului a aprins ulterior imaginația celor care au copiat-o în întreaga lume.

În continuare, îți prezentăm zece detalii mai puțin cunoscute despre rochia de mireasă iconică a Prințesei Diana:

1. Rochia a încăput cu greu în trăsură

Prințesa Diana şi-a dorit o rochie care să rămână în istorie, şi ea a fost cea care a vrut că trena să fie cât mai lungă. Trena care măsura în jur de opt metri a avut loc cu greu în caleaşca în care a fost transportată Diana către Westminster Abbey, motiv pentru care a căpătat cute ce au fost vizibile când a coborât din caleaşcă.

2. A purtat ceva vechi, ceva nou și ceva împrumutat în ziua nunții

Conform tradiției, mireasa a purtat ceva vechi, ceva nou, ceva împrumutat și ceva albastru în ziua nunții. Mai exact dantelă veche, mătase nouă, tiara familiei Spencer și detaliul albastru din talie, care a fost cusut pe interior.

3. Dantela a aparținut Reginei Maria

Rochia a fost realizată 100% manual şi a inclus 10.000 de perle şi bucăţi de dantelă veche, ce aparținuseră cândva Reginei Maria I a Angliei. O băcată de dantelă Carrickmacross a provenit dintr-o geantă achiziționată la o licitație.

4. Talismanul în formă de potcoavă de cal, ascuns pe interior

Interiorul rochiei a fost la fel de complex şi de minuţios gândit precum exteriorul. Pe lângă funda albastră cusută la nivelul abdomenului, designerii au cusut pe eticheta rochiei un talisman în formă de potcoavă, din aur de 18 carate și bătut cu diamante albe. A existat de asemenea şi un „talisman” accidental – Elizabeth a uitat pe interior un ac de siguranţă, care nu a fost remarcat de nimeni până abia după ceremonie.

5. Vălul a depășit trena în lungime

Vălul a fost unul cu adevărat spectaculos. Așezat pe tiara ei, a măsurat nu mai puțin de 139 de metri.

Nunta Printesei Diana cu Printul Charles

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter