Machiajul perfect. Zero defecte

De Lumea Femeilor, pe

Un fard corect aplicat, o tuşă de creion ajustată, culori bine alese… Iată câteva trucuri „culese“ de la make-up artişti, care te ajută să-ţi corectezi defectele.
 

Ten impecabil

Dacă vrei ca porii să devină invizibili, foloseşte un fond de ten pe bază de silicon, care va crea o peliculă la suprafaţa pielii. Specialiştii recomandă, de asemenea, şi bazele bogate în vitamine, acestea având un dublu efect: de colorare, dar şi de tratare. În ceea ce priveşte textura, make-up artiştii recomandă să folosim formulele compacte pentru tenurile grase şi mixte. În schimb, pentru tenul uscat trebuie să alegem variantele fluide.

Camuflează

Începe prin a folosi o cremă lejeră, de tip gel, fiindcă hidratează pielea, fără să încarce şi, mai mult, nici nu lasă senzaţia de uleios. Ascunde apoi micile imperfecţiuni cu un stick special, fiindcă acesta are o putere
de acoperire mai mare decât fondul de ten.

Un oval… perfect

Ascunde bărbia dublă cu o tuşă de pudră mată, într-o nuanţă mai închisă (ciocolată, chiar brun). O vei aplica folosind o pensulă specială, pornind de la vârful bărbiei spre exteriorul mandibulei. Aplic-o, de asemenea, şi în zona gâtului, pentru a evita un aspect artificial. Există şi soluţii pentru cele care să doresc să atenueze linia maxilarului inferior. Va trebui să foloseşti aceeaşi pudră ca şi în situaţia anterioară, dar de această dată te vei concentra doar asupra mandibulei. Punctul de start: vei porni de la extremităţile maxilarului spre bărbie (culoarea va fi aplicată în degrade).

Privire proaspătă

Soluţia ochilor obosiţi şi încercănaţi: un melanj între anticearcăn şi corector. Mai exact, suprapunând pigmenţii galbeni ai anticearcănului cu tonurile roz ale corectorului, vei reuşi să neutralizezi nuanţa
albăstruie a cearcănelor. Un secret al make-up artiştilor: ei preferă să aplice acest amestec cu o pensulă plată, cu peri fini, pornind de la colţul intern al ochilor spre exterior. La final, tapotează delicat, cu buricul degetelor. Dacă vei aplica acest amestec direct cu degetele, anticearcănul şi corectorul se vor „aduna”, accentuând liniile fine din jurul ochilor. Cum rămâne însă cu pungile de sub ochi? Ca să nu accentuezi problema, trebuie să aplici o tuşă de anticearcăn chiar în adâncitura de sub pungi, şi nu direct pe partea bombată.

Corectează sprâncenele

Fardul de sprâncene este mult mai uşor de aplicat decât creionul. Alege un fard ultramat, într-o nuanţă apropiată de cea a părului (mai exact, a rădăcinilor) şi rezultatul va fi unul natural.

Lifting la minut

Pentru mai multă luminozitate, aplică un fard alb, irizat, în colţul intern al ochilor şi pe arcadă. În plus, această procedură creează şi iluzia optică de lifting. Un alt truc care te întinereşte instant este să aplici fardul de obraz (de preferat, cremos), folosind mişcări ascendente.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter