Vrei un zâmbet frumos? Vezi 3 paşi pe care trebuie să-i faci

De Sandra S., pe

Nu doar vedetele de la Hollywood pot avea zâmbetul frumos, ci oricine are grijă de dinţii săi. Ca zâmbetul tău să fie frumos şi sănătos, trebuie să urmezi trei paşi în fiecare zi. Iată-i:

Spală-te pe dinţi cel puţin două minute

Este foarte important să te speli pe dinţi după fiecare masă sau, dacă nu ai posibilitatea, de minimum două ori pe zi. Astfel, placa bacteriană şi tartrul nu se vor mai dezvolta pe dantura ta, aşadar vei avea mai puţine probleme cu dinţii. Atenţie! Trebuie să te speli cel puţin timp de două minute, la fiecare periaj, cu mişcări verticale şi nu orizontale.

Foloseşte aţă dentară zi de zi

Foloseşte şi aţa dentară măcar o dată pe zi, eventual seara înainte de culcare. Resturile de mâncare ce rămân între dinţi pot cauza probleme dentare şi este important să le înlături – iar periuţa de dinţi nu face întotdeauna această treabă. De asemenea, ca să nu se înmulţească bacteriile din cavitatea bucală, ar trebui să foloseşti şi apă de gură, iar periuţa de dinţi să fie schimbată o dată la trei luni.

Mergi la stomatolog de două ori pe an

Este mult mai ieftin să previi apariţia cariilor decât tratarea lor, aşa că ar trebui să mergi la stomatolog, la control, o dată la şase luni şi nu doar atunci când ai probleme cu dinţii. Medicul poate descoperii cariile încă de la început, iar plombarea este mai puţin costisitoare decât extracţia sau chiar înlocuirea dintelui stricat.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter