Cum scap de punctele negre

De Revista Unica, pe

Porii deschişi sunt problema femeilor de toate vârstele şi nu ţin cont de tipul de ten. Tot ei sunt şi cauza punctelor negre, acneei sau decolorării pielii.
Apar în zona frunţii, bărbiei şi mai ales în jurul nasului (aici există cele mai multe glande sebacee), începând cu vârsta pubertăţii. Porii sunt mici deschideri ale foliculilor de păr pe suprafaţa pielii, cu ajutorul cărora uleiul produs de glandele sebacee iese la suprafaţă, pentru a proteja pielea. Ei joacă un rol vital în fiziologia pielii, iar fără ei pielea nu ar putea respira. Problema apare dacă nu-i îngrijeşti cum trebuie, pentru că se astupă şi se dilată. Asociaţi cu pielea uscată, pot arăta de nu-ţi mai vine să ieşi din casă. Vestea bună e că am descoperit mai multe metode pentru a le da de capăt, dar şi trucuri de make-up uluitoare, ce conferă iluzia că ei nici n-ar exista pe faţa ta.

Pentru o piele fină

Pentru a ajuta porii „să-şi facă bine treaba”, adică să ajute uleiurile naturale ale pielii să iasă la suprafaţă, foloseşte un produs de curăţare cu granule fine exfoliante, pentru că va îndepărta pielea uscată, moartă, care-i astupă. Nouă ne place exfoliantul pentru faţă In shower de la Boots, deoarece e destul de delicat pentru a putea fi folosit zilnic şi conţine ingrediente naturale, precum extract de ilice revigorant, ghimbir ener-gizant sau vitamina E purificatoare.
Totuşi, fii atentă la produsele cu particule abra-zive. Nu le folosi prea des şi nu apăsa când le aplici. Dacă exagerezi cu spălatul, pielea va produce şi mai mult sebum, pentru a-l
înlocui pe cel îndepărtat, aşa că o dată sau de două ori pe zi e suficient.

Specialistul ştie cel mai bine…

Tratamentele faciale au un efect de strălucire desăvârşit şi curăţă profund porii. Secretul unui asemenea tratament este să fie personalizat, astfel încât să corespundă nevoilor pielii persoanei, aşa că e esenţială o consultaţie înainte cu specialistul, în care să-i descrii „comportamentul” pielii tale. Un alt avantaj al tratamentului făcut de un profesionist este că punctele negre obraznice sunt corect extrase. Nouă ne place atmosfera liniştită şi tratamentul Power Repair with DNA 90′ (normalizează excesul de sebum şi micşorează porii) – 285 lei, oferit de Eden Spa (Bd. Primăverii, nr. 39, Bucureşti).

Încearcă exfolierea cu cristale

Se mai numeşte şi microdermabraziune şi e o procedură care reduce mărimea porilor, deoarece îndepărtează total primul strat de celule moarte de la suprafaţa pielii, datorită conţinutului de cristale din produsele folosite pentru acest tratament. Poţi avea parte de un tratament făcut de un dermatolog profesionist la Miko Med (Str. Nicolae Caranfil, nr. 51), care costă 210 lei, sau poţi
încerca acasă un produs mai puţin viguros, dar cu eficienţă sporită, precum Microdermabrasion in a jar de la Dr. Brandt.

Caută pe etichetă acizii alfa şi beta

Hidroxiacizii alfa şi beta au rolul de a exfolia pielea, pentru a preveni formarea celulelor moarte care sabotează porii, dar în timp ce acidul alfa este solubil numai în apă, acidul beta (salicilic) se dizolvă în ulei, adică poate să pătrundă profund în stratul de sebum, îndepărtând celulele moarte construite înăuntru. Caută produsele Collistar cu acid salicilic sau Kianty, pe bază de acid salicilic şi extract de sâmburi de struguri. Dacă ai tenul mixt, poţi folosi gelul exfoliant Skincode Essentials, care conţine acid salicilic, dar şi acid glicolic.

Cum scapi de punctele negre

Întreabă-ţi dermatologul dacă porii tăi au nevoie de un tratament mai puternic, cu tretinoină, acel medicament răspândit sub numele de retinol sau vitamina A. Ajută porii astupaţi să scape de capetele negre şi contribuie la regenerarea celulelor. Încearcă exfoliantul cu multivitamine de la Collistar, deoarece îmbunătăţeşte textura pielii şi reface leziunile acneice.

Reguli de machiaj

Tenul tău nu poate căpăta un aspect de porţelan  după numai două exfolieri, asta bănuiai deja… Totuşi, poţi ascunde porii deschişi astfel:
Nu aplica fond de ten pe zonele unde aceştia sunt supervizibili, pentru că dimensiunea lor va fi amplificată. Chiar şi produsele matifiante atrag atenţia asupra lor!
Foloseşte pudră-pulbere, pentru că absoarbe excesul de sebum. Aplic-o direct pe zonele unde porii par mai largi, pentru că are rolul de a-i micşora. Preferata noastră este pudra By Terry.
Foloseşte produse de perfecţionare a porilor. Caută creme nuanţatoare care netezesc aspectul porilor. Aplică produsul direct pe zonele care te deranjează. Lasă-l să se absoarbă, apoi foloseşte pudra. Pores no more de la Dr. Brandt are o textură fină şi este invizibil pe piele.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter