Psihologie: Ce trebuie să faci ca să te simţi frumoasă şi sexy

De Anca Geanina Manescu, pe

Frumuseţea şi sex-appeal-ul sunt, întotdeauna, ordonate de tine. Dacă tu te simţi frumoasă şi sexy, atunci toţi cei din jurul tău te vor vedea astfel.
Femeile emană eleganţă prin modul în care ştiu să se pună în valoare. Deşi unele reprezentante ale sexului feminin reuşesc în câteva minute să se aranjeze pentru ca mai apoi să iasă la plimbare fiind împăcate cu felul în care arată, altele zăbovesc în faţa oglinzii ca nu cumva să le scape vreun detaliu care să le umbrescă feminitatea.

Pentru o femeie, frumuseţea adeseori devine sinonim cu a te simţi bine cu tine însăţi. În ciuda acestui aspect, societatea actuală impune anumite standarde care, parcă, le privilegiază pe acelea care se bucură de un corp atrăgător şi un chip pe măsură.

Într-un astfel de mediu ce te constrânge şi nu îţi permite să te manifeşti natural chiar dacă nu menţii trăsăturile pe care moda le cere, ce alternative rămân? De fapt, totul începe cu schimbarea modului de a înţelege ce reprezintă frumuseţea şi de acceptare.

Cu siguranţă toate femeile au trecut prin momente de depresie, de stres, de neacceptare a sinelui, fapt care a cauzat o neglijare pe toate planurile şi care s-a resimţit mai acut la nivel fizic. Însă frumuseţea poate sta în felul în care tu te percepi în momentul în care te priveşti în oglindă, fără să te raportezi la aşteptările, standardele celorlalţi.   

În această privinţă, iată câteva sfaturi pe care le propunem pentru a transforma o zi monotonă într-una distractivă care te va binedispune şi va trezi curajul să te priveşti cu mai multă încredere, optimism şi să conştientizezi că frumuseţea, dincolo de fizic, vine din interior.

În primul rând acordă-ţi în fiecare zi timp să te aranjezi

Propune-ţi o rutină care să implice grija faţă de aspectul fizic. Nu uita să pleci aranjată fie la serviciu, fie la cumpărături. Un pic de machiaj, ruj nu strică niciodată. Foloseşte-le potrivit pentru a-ţi crea o imagine potrivită!
 

Îngrijeşte-ţi tenul!

Tenul îngrijit atrage atenţia prin aspectul natural pe care îl capătă. Evită să foloseşti farduri care îmbătrânesc sau care nu corespund trăsăturilor feţei. E timpul să cauţi printre reţetele tradiţionale româneşti pentru a găsi lucruri interesante, de un real folos şi fără a implica costuri mari. De asemenea, nu e nevoie să umbli tot timpul fardată. Tenul are nevoie să respire.

Fii încrezătoare!

Propune-ţi să laşi deoparte gândurile întunecate şi priveşte-te cu alţi ochi! Dacă eşti pesimistă şi nu observi nicio calitate la propria persoană, atunci e cazul să te schimbi! Păşeşte cu siguranţă şi vei vedea că cei din jur vor aprecia atitudinea pe care o adopţi! Acceptă noi provocări în viaţa ta şi nu lăsa ca propria opinie despre tine să afecteze modul de relaţionare cu ceilalţi. Evită să fii tristă din cauza nesiguranţei şi lasă-i pe cei din jur să se bucure de zâmbetul tău. Cu cât vei fi mai optimistă şi vei crede în capacitatea ta de atracţie, vei remarca faptul că şi bărbaţilor le vei stârni curiozitatea, interesul.

Impune-ţi un stil de viaţă sănătos!

Dacă paşii de mai sus sunt insuficienţi pentru a-ţi reda încrederea totală că frumuseţea nu reprezintă doar încadrarea în măsurile de model, adoptă şi un regim alimentar combinat cu mişcarea! Educă-te în această privinţă. Răsfoieşte reţete uşoare, încearcă-le. Evită să mănânci seara şi fixează-ţi ora pentru timpul alocat sportului! Dacă timpul şi banii nu îţi permit să te duci regulat la o sală de fitness, alternativa ar fi să faci mişcare fie în parc, fie acasă, pe ritm de muzică.

Cu siguranţă vor exista schimbări majore asupra fizicului tău şi te vei simţi mult mai vioaie şi uşoară!

 

E timpul pentru o ţinută vestimentară îndrăzneaţă!

Ai reuşit să ajungi la kilogramele dorite? Atunci e timpul pentru o schimbare mult mai mare! Ținutele tale nu te mai avantajează sau ţi se par nepotrivite pentru o petrecere? Dă o fugă la mall! Nu te teme să probezi ţinute diverse! Simte-te confortabil şi acceptă ca, din când în când, să îţi permiţi ,,moftul” de a-i aduce garderobei tale un pic de feminitate. Pune-ţi în evidenţă calităţile într-o manieră elegantă. Vei capta astfel privirile celor din jur.

Aceştia sunt câţiva paşi care, urmaţi îndeaproape, cu siguranţa vor define o schimbare atât în privinţa mentalităţii cât şi a fizicului tău. Frumuseţea nu se încadrează în tipare. Frumuseţea trebuie să însemne acceptarea fiecărui om aşa cum este.

Începe să te simţi frumoasă!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter