Porţi ochelari? Ce greşeli de make-up să eviţi

De Sandra Sarbu, pe

Câteodată, ochelarii pot fi un impediment atunci când vrei să te machiezi. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să eviţi greşelile de makeup:

Asortezi creionul dermatograf cu rama ochelarilor

Dacă faci acest lucru, nu îţi pui ochii în valoare, ci îi asemeni prea mult cu rama şi nu mai ies în evidenţă cu nimic. Pe cât poţi, încearcă un creion dermatograf de altă culoare faţă de rama ochelarilor. De exemplu, dacă rama este neagră, încearcă maro, violet închis sau bleumarin.

Prea multe umbre

Din păcate, femeile care poartă ochelari nu îşi pot face machiajul smoky-eyes, pentru că atunci ochii ar fi mult prea întunecaţi. Aşadar, machiază-te astfel doar când urmează să porţi lentile de contact. Iar pentru când porţi ochelari, alege o nuanţă care să-ţi lumineze pleoapele, nu să le închidă.

Îţi pui doar ochii în evidenţă

Toată atenţia se concentrează asupra ochilor atunci când porţi ochelari, însă asta nu înseamnă că nu ar trebui să ai grijă şi de restul feţei. Foloseşte un concealer bun pentru zona de sub ochi şi un fond de ten lejer pentru restul tenului.

Prea gros sau prea subţire

Dacă ai rame groase, foloseşte un eyeliner subţre şi invers, altfel vei exagera machiajul ochilor şi efectul nu este deloc plăcut vizual.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter