Mască pentru păr deteriorat și uscat

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Joi, 14 octombrie 2021, 10:32
Mască pentru păr uscat și deteriorat. Părul tău este lipsit de vigoare și strălucire și ai impresia că ai paie în cap în loc de șuvițe diafane? Este evident că ai nevoie de o mască pentru păr uscat și deterriorat cu ulei de măsline și alte ingrediente naturale, ca să redai viață podoabei capilare.

Cum știi că ai nevoie de o mască pentru păr uscat și deteriorat?

Firele tale de păr sunt foarte uscate? Știi reclama cu copiii care se joacă de-a baba oarba și pun mâna pe o mătură și cred că e mama? Dacă părul tău e tern, lipsit de strălucire, aspru la atingere, înseamnă că e deteriorat și are nevoie urgentă de un tratament cosmetic adecvat.

De obicei, astfel de probleme capilare vin la pachet cu vârfuri despicate, care nu se pot lipi la loc, așa cum pretind reclamele la produse cosmetice, dar pot fi tunse foarte puțin, iar restul părului tratat corespunzător ca problema să nu mai apară altă dată.

Dacă părul ți se electrizează imediat ce se înnorează afară, sau dacă îți este foarte greu să îl perii fără să dai de câteva noduri și descărcări electrostatice, ai nevoie de o mască pentru păr deteriorat și uscat.

Rețeta de mască pentru păr deteriorat cu ulei de măsline

Uleiul de măsline hidratează și repară firele aspre și deteriorate, în timp ce fructele aduc vitamine și vigoare, iar mierea hrănește firele de păr în profunzime.

Această mască de păr conține cele mai bune ingrediente naturale pentru părul deteriorat, fin, casant și degradat de vopsire, decolorare sau expus intemperiilor.

Uleiul de nucă sau cocos aduce un aport de hidratare și conferă măștii o consistență ușor de întins pe toată lungimea firului.

Vitaminele și mineralele din această mască redau părului fragil și uscat vigoarea și strălucirea de altă dată, în timp ce grăsimile și proteinele din uleiuri și avocado hrănesc fibra capilară în profunzime.

Mierea aduce un aport de enzime care refac scalpul și te scapă de problemele dermatologice, cum ar fi mătreața sau dermatita seboreică, în timp ce gălbenușul de ou hrănește rădăcina firelor de păr și îngroașă fibrele din interiorul acestora.

Ingrediente pentru masca pentru păr uscat și deteriorat

Ulei de măsline (adaptează cantitatea în funcție de consistența dorită)

100 grame căpșuni

½ avocado

Miere (din nou, în funcție de preferințe și consistența dorită a tratamentului)

Ulei de nucă (poate fi înlocuit cu ulei de migdale sau unt de cocos)

½ banană

1 gălbenuș

Se amestecă toate ingredientele într-un blender și se ajustează cantitatea de ulei și miere pentru o aplicare mai ușoară pe toată lungimea părului.

Se aplică masca și se piaptănă pentru o aplicare uniformă, apoi se lasă să acționeze cel puțin 30 de minute.

Cât de des trebuie să folosești o mască pentru păr uscat

Masca pentru păr deteriorat cu ulei de măsline și fructe se poate folosi și de două ori pe săptămână, timp de o lună, pentru efecte vizibile cât mai rapid.

Dacă părul tău se încurcă tot mai des, ai firele cu vârfuri despicate și ți se strică orice coafură de la electrizare, înseamnă că ai nevoie urgentă de o mască pentru păr deteriorat. Încearcă o variantă DIY cu ingrediente naturale pentru efecte spectaculoase și rapide.

Vezi și rețete pentru o masca de păr cu ulei de măsline. Soluții pentru fiecare tip de păr

Sursa foto femeie pământ uscat: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter