Cosmeticele organice. Iată ce trebuie să ştii despre ele!

De Revista Unica, pe

Reexaminează-ţi trusa de produse de frumuseţe şi aruncă ce nu-ţi trebuie.
Probabil, ai remarcat cât de populare au devenit cosmeticele organice în ziua de azi. Când un produs e etichetat drept organic, înseamnă că la obţinerea lui nu s-a fol subsosit niciun fel detanţă chimică. Totuşi, dacă lucrurile stau aşa, de ce nu se fabrică numai produse organice? Cel mai adevărat motiv e că folosirea chimicalelor ajută la cultivarea unor suprafeţe mai mari de plante, protejându-le de factorii dăunători. În cazul culturilor organice, acestea se fac la o scară mult mai mică. Pe de altă parte, trebuie să le diferenţiezi de cosmeticele naturale, cele care au în componenţă ingrediente derivate din plante, minerale sau alge marine.

Avantaje din plin

O piele atrăgătoare, sănătoasă începe din interior şi se reflectă în exterior. Primul pas e să reduci pe cât posibil cantitatea de chimicale din jur. Se estimează că, prin folosirea produselor de îngrijire a corpului, majoritatea femeilor aplică pe piele mai mult de două sute de chimicale pe zi. Mai departe, studii recente au demonstrat că 60% din aceste chimicale sunt absorbite de sânge. S-a descoperit că numărul persoanelor cu eczeme, alergii şi probleme ale pielii e în creştere, tocmai din cauza substanţelor chimice conţinute de produsele de îngrijire.

Se potrivesc pentru oricine?

Ne-am interesat la specialişti despre necesitatea schimbării ritualului de îngrijire şi iată la ce concluzie  au ajuns aceştia: nu e vorba de eficacitate, e doar o opţiune, un stil de viaţă, la fel cum poţi alege să mănânci doar alimente organice. Dacă vrei cea mai bună calitate, alege cu înţelepciune: un produs trebuie să conţină doar un ingredient organic pentru a face parte din această categorie. Mai mult, nu te gândi că organic înseamnă mai delicat cu pielea: unele persoane reacţionează negativ la anumite ingrediente, indiferent dacă-s organice sau nu. Însă majoritatea spun că-şi simt pielea catifelată şi relaxată imediat după aplicare.

Cumpără de la companii de încredere

Pe măsură ce consumatorii devin din ce în ce mai preocupaţi să folosească produse sănătoase, mulţi producători devin tot mai interesaţi să se alăture acestui curent. Adesea eticheta anunţă un produs organic, dar, dacă citeşti cu atenţie, descoperi că nu este deloc asa. Pe de altă parte, sunt şi companii cu adevărat dedicate acestei cauze şi care respectă eticheta de bio sau organic. Multe dintre aceste companii sunt mici şi au apărut tocmai ca un răspuns la nevoile pieţei de produse cât mai naturale.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter