Machiajul ochilor e important! Iată cum să-i transformi cu ajutorul fardurilor

De Revista Unica, pe

Make-up artiştii nu s-au născut cu superputeri – ei doar ştiu cu exactitate ce trucuri să folosească pentru a transforma orice chip. De acum, vei şti şi tu cum să îţi transformi ochii cu ajutorul fardurilor!

Machiajul ochilor

Trendurile despre cum să ne purtăm machiajul ochilor apar şi se duc, dar lookul pe care make-up artiştii îl preferă me-reu este privirea aceea luminoasă, cu ochii alungiţi. Adică ceva din aerul anilor Ô60, care
nu se demodează niciodată. „Curbarea genelor în colţurile exterioare are efect de lifting, îţi face ochii mai mari şi-ţi conferă alura lui Kate Moss“, spune Mirela Vescan, make-up artist Rimmel London. Dacă nu reuşeşti cu cleştişorul special, ia câteva gene false individuale şi lipeşte-le doar în colţurile externe ale ochilor.

Ce mai fac make-up artiştii…

Am tras cu ochiul la fiecare shooting de beauty cu profesionişti şi iată ce îmi place să pun mereu în practică:
1. Picăturile pentru ochi. Un truc simplu, dar indispensabil, pe care profesioniştii îl folosesc de fiecare dată când vor o privire strălucitoare, odihnită, o privire care spune mai mult decât o mie de cuvinte.
2. Curbare dublă. Presarea frecventă a genelor cu cleştişorul le poate rupe. Apasă cu degetul la rădăcină timp de zece secunde, aplică restul machiajului, iar la final mai presează încă zece secunde şi eşti gata.
3. Eyeliner „ascuns“. O tuşă fină de eyeliner negru la baza genelor superioare face rădăcinile să pară mai groase şi, implicit, genele mai bogate. Nu exagera nici cu mascara, un singur strat e de ajuns!
4. Pudra salvatoare. Când are de făcut un machiaj încărcat al ochilor (mai ales când modelul are tenul gras), Mirela Vescan aplică un strat de pudră-pulbere sub ochi, pentru ca pigmentul din produse să nu păteze pielea.
Frumuseţe: Totul despre machiajul ochilor

Mica pictoriţă

Nici urmă de joacă de copii aici: acest look presupune precizie artistică. Pentru seară, noi am alege un machiaj în stilul J. Scott.
Alege un eyeliner lichid cu o pensulă uşor rigidă, stabilă. Astfel vei putea să creezi linii precise, oricât de complicate vrei, rapid şi uşor. Aplică-l atât la baza genelor (pentru volum), cât şi pe pleoapa superioară. Completează cu un khol mineral, dacă vrei un aspect smokey. Pentru efecte neobişnuite, poţi apela la eyelinere colorate. Aşteaptă două minute cu ochii închişi, până ce se usucă produsul complet! Aminteşte-ţi atât: dacă extinzi liniile spre exterior, ochii capătă un aspect migdalat, iar
dacă vei concentra culoarea în interior, îi vei rotunji.

Joacă de copii

Te-ai săturat de eternul dermatograf negru? Nicio grijă! Nuanţele vesele au arătat minunat pe pleoapele modelelor din show-ul Miu Miu.
Începe-ţi toamna cu achiziţionarea multor creioane colorate. Ascute creionul pentru precizie, dar netezeşte-i vârful cu degetele, pentru că va aluneca mai uşor şi nu va irita pielea. Accentul cade atât pe genele superioare, cât şi pe cele inferioare, aşa că trasează o dungă îngroşată de culoare (violetul şi bleumarinul se potrivesc oricui) deasupra şi dedesubtul acestora. Poţi să le desenezi în aşa fel încât să pară că au fost obţinute cu fard. Noutatea este că tuşa de sus nu trebuie să fie exact la baza genelor, însă e esenţial să te asiguri că aceasta are un aspect şerpuit la coadă.

Privire de felină

Codiţele delicate ale anilor ’60 au fost sur-clasate de tuşele îndrăzneţe de eyeliner ce conturează o mare parte a ochiului.
Pentru a reproduce machiajul Blumarine, ai nevoie de un creion khol, pe care să-l aplici de la mijlocul ochiului, de deasupra pupilei, printr-o linie groasă, ce se îndreaptă spre tâmplă. Fă acelaşi lucru şi dedesubtul ochiului, apoi împreunează liniile, asigurându-te că au capătul îndreptat în sus. Păstrează interiorul pleoapei inferioare curat, dacă ai ochii mici, pentru că acest efect îi micşorează şi mai evident. Dacă ai ochii mari, poţi eventual să înconjori tot ochiul cu eyeliner negru şi să-l aplici şi lângă canalul lacrimal, pentru o privire dramatică.

În stil gotic

Uită de lookul adolescentin: aici e vorba de o femeie serioasă şi fermecătoare. Priveşte machiajul DSquared pentru inspiraţie.
Eyelinerul sub formă de gel din borcănel se foloseşte împreună cu o pensulă, însă pentru acest machiaj, poţi apela şi la propriile tale degete, pentru un efect fumuriu. Aplică culoarea aproape de gene şi pe pleoape, urmând forma ochiului, pentru un aspect alungit. Sporeşte intensitatea privirii aplicând culoarea cât mai aproape de gene cu o pensulă subţire. Obţinerea machiajului gotic ţine mai mult de tehnică decât de culorile alese pentru realizarea lui. Alătură-te tendinţelor acestui sezon şi experimentează cu nuanţe metalice de brun-închis, gri, violet sau bleumarin.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter