Care este îngrijirea corectă pentru părul vopsit în perioada estivală

Indiferent că te-ai vopsit singură la tine în baie sau ai plătit o sumă semnificativă pentru a  te bucura de serviciile unui expert, părul tău are nevoie de mai multă îngrijire în timpul verii pentru a-şi păstra o culoare strălucitoare şi un aspect sănătos. 

Pe măsură ce vremea se face din ce în ce mai caldă şi petrecem mai mult timp la exterior, rutina ta de îngrijire a podoabei capilare ar trebui să sufere anumite modificări, astfel încât să-i oferi părului tău atenţia pe care o merită. Iată câteva aspecte de care ar trebui să ţii cont.

Un şampon adecvat

Dacă ţii la părul tău şi vrei să arate bine, atunci ar fi optim să foloseşti un șampon adecvat nevoilor tale specifice. De exemplu, dacă ai ales o culoare mai deschisă decât cea a părului tău natural, trebuie să ştii că unele substanţe chimice din vopsea şi din decolorant, cum ar fi amoniacul și peroxidul, pot afecta structura firului de păr. Mai mult decât atât, poţi observa că îţi cad mai multe fire de păr decât în mod obişnuit. Un sampon de păr fortifiant, împotriva căderii părului, ar putea fi soluţia cea mai bună. Pe de altă parte, dacă optezi pentru o culoare închisă, ai mare grijă la mătreaţă, care devine mult mai vizibilă. Dacă te-ai mai confruntat cu astfel de probleme, e bine să ai mereu la îndemână un șampon împotriva mătreţii. 

Îngrijire înainte să înoţi…

Vara este anotimpul piscinelor şi al mersului la plajă. Din păcate, astfel de activităţi nu sunt prea benefice pentru sănătatea părului tău. Apa din piscină, dar şi cea din mare, îţi pot decolora părul, mai ales în combinaţie cu expunerea la soare. Ce este de făcut? Experţii îţi recomandă să foloseşti duşul înainte de a intra în piscină sau în mare, inclusiv pentru a-ţi uda părul. Poate părea contraproductiv, dar, de fapt, părul ud este mai puţin susceptibil, prin comparaţie cu cel uscat, să absoarbă substanțele sau diferiţi compuşi din apă. Nu este nevoie să foloseşti şi şampon sau alte produse, ci doar să-ţi uzi părul. 

…şi după

Când ai ieşit din piscină sau din apă, ar fi bine să mergi din nou la duş. De asemenea, oricât de tentant ar părea, nu sta prea mult la soare. Protejează-ţi părul cu o pălărie sau o eşarfă din mătase. După ce ajungi acasă de la piscină sau de la plajă, e important să ai grijă de părul şi de pielea ta. Ambele au nevoie de hidratare. O mască de păr specială after-sun este ideală, mai ales dacă ai înotat în mare. Apa, sarea şi soarele sunt o combinaţie periculoasă pentru culoarea părului tău, aşa că este bine să iei măsurile necesare ca să o protejezi.

Hidratare la puterea a treia

Ca să îţi întreţii culoarea, dar şi ca să te bucuri de un păr frumos şi sănătos, hidratarea este esențială, mai ales pe durata verii. Foloseşte un balsam hidratant pentru păr vopsit, pentru a te asigura pe firul de păr primeşte nutrienţii necesari. Cel puţin o dată pe săptămână foloseşte şi o mască, chiar şi una simplă pe bază de ulei de cocos sau de măsline. De asemenea, pentru a păstra culoarea cât mai strălucitoare, ar fi util să foloseşti şi o cremă de protecţie sau un balsam leave-in, mai ales dacă petreci mult timp la exterior. Nu în ultimul rând, nu uita să bei cel puţin doi litri de apă. Se va vedea, nu numai în aspectul plăcut al părului, ci şi al pielii. 

Accesoriile sunt de ajutor

Oricât de mult am iubi vara, trebuie să recunoaştem că soarele nu este un prieten al frumuseţii. Probabil ştii deja că ar trebui să eviţi expunerea la soare între orele 11 şi 16, în primul rând, pentru a-ţi proteja pielea, dar şi părul vopsit poate avea de suferit. Dacă totuşi este inevitabil să ieşi din casă în acest interval, ar fi bine să foloseşti câteva accesorii şic, pentru a te proteja de soare. O pălărie cu boruri late este ideală, dar poţi folosi şi o şapcă, dacă eşti o persoană cu un stil vestimentar sport. 

În orice sezon, dar mai ales vara, este important să ai grijă de părul tău şi să îţi protejezi culoarea de factorii externi care o pot afecta.

Sursa foto: Pexels.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Buticul verde

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter