Cum îţi poţi alege rujul în funcţie de ten

De Libertatea pentru femei, pe

Alegerea unui ruj care să te avantajeze cu adevărat nu mai pare chiar atât de uşoară atunci când te afli în faţa unui raft cu zeci de nuanţe. Pasteluri ori roşu aprins, texturi perlate, sidefate sau mate, nuanţe aprinse şi tonuri nude… Ce ţi se potriveşte şi ce vei alege în final?
Culoarea tenului dicteaza foarte mult în momentul alegerii culorii, aşa ca urmareşte ca rujul sa se potriveasca în primul rând cu ea şi mai apoi cu parul sau ochii. Testeaza întotdeauna culoarea, cel mai bine pe tenul nemachiat.

Pentru tenul deschis

Pielea alba este cel mai bine pusa în valoare de rujuri în tonuri dulci, delicate, ca roz trandafi riu, roşu-corai, nuanţe de piersica. Daca tenul e palid, ai nevoie de rujuri pastelate: lila, nude cu tonuri de roz sau portocaliu deschis. Pentru tenul deschis, cu tente de galben, cele mai potrivite culori sunt roşu-cherry sau roşu-maroniu, dar nu foarte intens şi roz-somon. În funcţie de culoarea parului, celor cu tenul deschis li se potriveşte şi un ruj roşu intens sau pruna.
De evitat! Nuanţele maro-ciocolatiu, mov închis şi alte nuanţe foarte puternice.

Pentru tenul mediu

Bej maroniu (nuanţa mai deschisă), nude-caramel, roz intens, mov-pruna sunt câteva dintre cele mai potrivite nuanţe de rujuri, daca ai acest tip de ten. La ocazii speciale, poţi purta un roşu aprins ori burgundy. De evitat: nuanţele nude, care nu se diferenţiaza de culoarea tenului sau rozurile mai deschise decât tenul.

Pentru tenul măsliniu

Te avantajeaza culorile mai intense şi aprinse: roşu în aproape toate variantele, vişiniu, mov-violet, mov-pruna, oranj închis, ciocolatiu-auriu, chiar şi roz închis.
De evitat! Nuanţele prea deschise, care te fac sa pari palida, bejurile şi, în unele cazuri, portocaliul.

De reţinut!

Dupa ce te-ai bronzat, evita sa mai porţi nuanţe pastelate pe buze. Cel mai bine le pui în valoare cu un ruj roşu închis.
Testeaza întotdeauna rujul înainte de a-l cumpara. Culoarea pe care o vezi în tub va arata diferit când o vei aplica, deoarece contreaza foarte mult şi nuanţa naturala a buzelor.
Ţine cont de restul machiajului şi alege rujul în funcţie de culorile folosite, dar şi de momentul zilei.
Daca ai mai mereu buzele uscate, alege rujuri cremoase, cu vitamine.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter