WhatsApp nu va mai putea fi folosit de persoanele care nu au împlinit 16 ani

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Miercuri, 25 aprilie 2018, 17:33
Modificările termenilor și condițiilor cu privire la folosirea mai multor aplicații online este, se pare, în continuă schimbare, iar următoarea vizată este întocmai WhatsApp, aplicaţia deţinută de Facebook.

WhatsApp și-a modificat regulile de utilizare astfel încât să corespundă cu noile prevederi GDPR din Europa, iar în următoarele săptămâni toți utilizatorii din Europa vor primi o notificare prin care li se va cere să-și confirme vârsta. Cu această ocazie, WhatsApp a adăugat şi posibilitatea ca utilizatorii să poată descărca o copie a datelor personale, care include contactele şi numerele de telefon ale acestora. În afara Europei, în continuare, limita de vârstă pentru a putea folosi WhatsApp este de 13 ani.

Modificări vor exista și în cazul folosirii Facebook, unde utilizatorii cu vârste cuprinse între 13-16 ani vor avea de acum înainte nevoie de acordul părinților pentru a putea folosi aplicația. Dacă părinţii nu le acordă permisiunea, aceştia vor avea, totuși, acces la o versiune generică de Facebook, în care conținutul nu va fi personalizat pe baza datelor personale.

Regulamentul privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date va intra în vigoare din 25 mai 2018, relatează news.ro.

Citește și – Cum afli cu cine vorbește iubitul tău pe WhatsApp

Citește șiCare este prima țară din lume care nu mai folosește banii cash

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter