Vremea ANM. Prognoza meteo în weekend 18, 19 mai

De Oana Dinu, pe Ultimul update Vineri, 17 mai 2019, 10:02
Vremea va fi marcată de un cod galben pentru manifestări de instabilitate atmosferică, valabil pe toată durata weekendului. Care sunt precizările ANM.

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie informează că zilele următoare vor predomina ploile în majoritatea regiunilor, deși maximele vor avea valori destul de ridicate.

Vremea ANM în țară

În acest weekend vom avea parte de o vreme instabilă în cea mai mare parte din țară, anunță ANM. Până duminică la ora 10, nu vor lipsi aversele ce pot lua caracter torențial, descărcările electrice frecvente, intensificările vântului, vijelii și izolat căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15 – 25 l/mp, iar pe arii restrânse 35 – 40 l/mp.

Vremea ANM în București

Și în București, până duminică, 19 mai, vremea va fi caracterizată de instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala averse însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Cantitățile de apă în zona Capitalei vor fi de 15 – 20 l/mp și izolat de 25 l/mp, în intervale scurte de timp sau prin acumulare. Maximele în acest weekend vor ajunge la o medie de 25 – 26 grade Celsius, iar minimele se vor încadra între 12 și 14 grade.

Vremea ANM la munte

Și la munte vremea va fi în general instabilă. Cerul va fi mai mult noros și se vor semnala precipitații sub formă de ploi, ce pot lua caracter de aversă, însoțite de descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15-20 l/mp și izolat sau cumulat 30-40 l/mpPe creste, pe perioada nopții, pot avea caracter mixt. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări. Local se va semnala ceață.

Sursă foto: shutterstock.com

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter