Vremea ANM. După caniculă, vin și vijeliile

De Oana Dinu, pe
După o zi cu temperaturi extrem de ridicate, urmează o perioadă când maximele vor mai scădea, dar se vor semnala din nou manifestări ale instabilității atmosferice. 

Meteorologii au anunțat că temperaturile din următoarea perioadă se vor apropia de media normală a lunii iulie, dar că vom avea din nou parte de manifestări ale instabilității atmosferice. Astfel că miercuri, 3 iulie, acestea se vor semnala îndeoseni după-amiaza și noaptea, mai întâi în regiunile de nord-est și centru ale țării, precum și în zonele montane și submontane, apoi cu precădere în sud și sud-est, potrivit ANM.

Vremea va fi călduroasă în regiunile sudice, în după-amiaza zilei de miercuri și izolat caniculară în Lunca Dunării. Disconfortul termic se va menține, de asemenea, accentuat.

Pe lângă aceste informații generale, specialiștii au emis astăzi, la nivel local, coduri galben, portocaliu și chiar roșu de intensificări ale vântului, grindină sau vijelii.

Vremea ANM în București

În București, miercuri, 3 iulie, și joi, 4 iulie, vremea va fi în general instabilă, îndeosebi după-amiaza și noaptea, când se vor semnala  înnorări temporar accentuate, averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. Aversele vor avea și caracter torențial și vor fi posibile căderi de grindină. Maximele se vor situa în jurul valorilor de 32 – 33 de grade, iar minimele vor scădea până la 18 – 19 grade. Chiar dacă temperaturile sunt în scădere față de ziua precedentă, vremea va fi tot călduroasă la amiază, iar disconfortul termic ridicat.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter