Vremea ANM. Ce temperaturi vor fi în weekend-ul 15, 16 iunie 2019

De Unica.ro, pe
ANM anunță vreme deosebit de caldă în acest weekend, marcată însă de manifestări ale instabilității atmosferice. 

Săptămâna se va încheia cu temperaturi ce vor depăși media normală a acestei perioade. Maxima se va încadra între 28 și 36 de grade, iar minima va fi de asemenea ridicată, cu valori cuprinse între 11 și 24 de grade, potrivit ANM.

În aproape toată țara se vor semnala în continuare manifestări ale instabilității atmosferice, precum averse ce pot lua aspect torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

Vremea ANM în țară

Sâmbătă

În Maramureș și Oltenia, vremea va fi deosebit de caldă și frumoasă în prima zi de weekend. Maximele vor ajunge la valori cuprinse între 30 și 34 de grade Celsius, respectiv 28 – 34 de grade. Minimele se vor situa între 14 și 18 grade în nord-vestul țării și între 16 și 20 de grade în sud.

În Moldova, vremea va fi variabilă, cu înnorări temporare și șanse de precipitații slabe. Se vor înregistra 30 – 35 de grade ziua și 16 – 23 de grade noaptea.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil și temporar vor apărea manifestări ale instabilității atmosferice. Maximele se vor încadra între 29 și 36 de grade în vest și sud-vest, 28 – 35 grade în centrul țării și 28 – 34 de grade în zona Munteniei. Minimele vor coborî până la valori cuprinse între 11 și 23 de grade în aceste regiuni.

Duminică

În Maramureș și Dobrogea, vremea va fi călduroasă în ultima zi a săptămânii. Maximele vor ajunge la valori cuprinse între 30 și 34 de grade Celsius, respectiv 28 – 33 de grade. Minimele se vor situa între 14 și 18 grade în nord-vestul țării și între 20 și 24 în zona litoralului.

În Moldova, vremea va fi variabilă, cu înnorări temporare și șanse de precipitații slabe, ca în ziua precedentă. Se vor înregistra 30 – 35 de grade ziua și 17 – 23 de grade noaptea.

În restul teritoriului, condițiile meteo nu se schimbă față de ziua de sâmbătă. Cerul va fi variabil și temporar vor apărea manifestări ale instabilității atmosferice. Maximele se vor încadra între 28 și 36 de grade în vest și sud-vest, 28 – 35 grade în centrul țării și 28 – 34 de grade în zona Munteniei. Minimele vor coborî până la valori cuprinse între 12 și 22 de grade în aceste regiuni.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter