Vremea 9 mai 2019. Prognoza meteo ANM

De Oana Dinu, pe
Joi, 9 mai 2019, temperaturile mai cresc, dar vremea va fi prepoderent închisă. Meteorologii ne sfătuiesc să luăm în seamă avertizările emise.

Perioada cu precipitații sub formă de ploaie, vijelii sau descărcări electrice nu s-a încheiat, așa cum speram după o zi de miercuri cu vreme frumoasă. Joi, 9 mai 2019, maximele se vor încadra între 13 și 21 de grade Celsius, iar minimele vor coborî până la 4 și 12 grade, conform ANM.

Vremea 9 mai 2019 în țară

În vestul, nord-vestul și centrul țării, cerul va fi variabil, mai mult noros, și se vor semnala precipitații sub formă de ploi slabe. Maximele se vor încadra între 13 și 18 grade, iar minimele între 4 și 10 grade.

În sudul, sud-vestul ți estul țării pot apărea averse, posibil însoțite de descărcări electrice, ce s-ar putea transforma în vijelii. Maximele vor fi cuprinde ăntre 14 și 21 de grade, iar minimele între 4 și 11 grade.

În sud-estul țării, în zona Dobrogei, cerul va fi mai mult senin și valorile termice se vor ridica până la o maximă de 19 grade. Minima se va încadra între 8 și 12 grade.

Vremea 9 mai 2019 în București

În București, ziua de joi aduce cer senin și o maximă de 18 grade Celsius. Dimineața și seara vor apărea nori pe ceri, iar minimele se vor încadra în jurul valorii de 9 grade.

Vremea 9 mai 2019 la munte

Vremea la munte va fi instabilă, iar temperaturile vor continua să scadă. Cerul va fi mai mult noros, iar pe arii relativ extinse se vor semnala precipitații mixte. La altitudini de peste 1800 m, vor predomina ninsorile. Izolat se pot semnala și descărcări electrice. Cantitățile de precipitații vor fi însemnate, depășind local 25-30 l/mp și pe arii restrânse 50-60 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu intensificări din sector nord-vestic, de peste 80-90 km/h pe creste, viscolind zăpada. Local se va semnala ceață, anunță ANM.

Sursă foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter