Vreme caniculară în România. Care vor fi cele mai afectate zone

De Oana Dinu, pe Ultimul update Marți, 25 iunie 2019, 13:02
Meteorologii anunță vreme caniculară în următoarele zile în mai multe zone ale țării. Disconfortul termic va fi accentuat, spun specialiștii ANM.

Vremea va continua să fie călduroasă în toată țara în următoarele zile. Pe arii extinse în zonele de câmpie și podiș, disconfortul termic va fi accentuat, îndeosebi după-amiaza. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități, potrivit ANM.

Vremea va deveni caniculară miercuri (26 iunie) în Câmpia de Vest, iar joi (27 iunie) în zonele joase de relief.

Meterologii estimează că va urma o răcorire în aproape toată țara, astfel că în ultima zi a lunii iunie media maximelor va fi de doar 27 – 28 de grade. Ulterior, căldura va reveni, iar maximele vor depăși din nou 30 de grade.

Vreme caniculară și în București

Joi, vremea în București va fi deosebit de caldă, chiar caniculară spre după-amiază. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Maximele se vor situa în jurul valorilor de 33 – 35 de grade, iar minimele între 18 și 20 de grade. Cerul va fi mai mult senin și vântul va sufla slab, până la moderat.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter