Video: Reclamele anilor ’90. Îţi mai aminteşti de ele?

De Diana Zagrean, pe

Anii ’90, sau primii ani după Revoluţie nu au însemnat doar tranziţie, schimbări economice şi inflaţie, ci şi reclame simpatice, pe care toţi ni le amintim cu plăcere. Pe atunci erau mai puţine şi pauzele publicitare erau mai degrabă motiv de curiozitate şi amuzament, decât de plictiseală şi iritare. Îţi mai aminteşti primele reclame?
Nea Nicu, la litru
Reclama a făcut senzaţie la vremea ei, deoarece era pentru prima dată când o băutură carbogazoasă se vindea la sticlă de un litru, cu ambalaj returnabil. Expresia a rămas în vocabularul popular, deşi nu mulţi îşi amintesc despre ce era vorba în reclama iniţială.


Tropicana
Orice român care a copilărit în anii ’90 îşi aduce aminte cu nostalgie de dulciurile turceşti, guma Turbo şi primele sucuri la cutie de carton monodoză, cu pai ataşat.

Koukou Roukou
Napolitane cu cremă de lămâie şi o reclamă animată, cu versuri traduse. Cine a copilărit în perioada aceea îşi aduce aminte cu siguranţă glumele legate de numele napolitanei şi sloganul „bun şi dulce”.

Aia mică şi nouă
O altă reclamă populară în anii ’90 era cea care făcea aluzie la o sticlă de suc care oferă energie. Nevasta geloasă crede că este vorba de o amantă, când, de fapt, soţul povestea prietenului despre noua sticlă de suc.

Extraterestrul isteric
O reclamă la Coca Cola care a devenit populară în România spunea povestea unui echipaj de pe o navă spaţială de unde dispăreau pe rând membri echipajului. Testul pentru a determina cine era extraterestrul infiltrat în echipaj presupunea ghicirea celei mai populare băuturi carbogazoase de pe Pământ. Cum extraterestrul nu a ghicit, el a fost prins ţipând din totţi rărunchii numele sucului.

Pastă de dinţi în 3 culori
O altă reclamă clasică şi simpatică este cea la pasta de dinţi Aquafresh. Fiecare culoare era explicată în versuri, alături de beneficiile spălării conştiincioase pe dinţi.


Foto: Northfoto
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter