VIDEO : Masa de Crăciun- Idei de decoraţiuni şi reţete speciale de sărbători

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Joi, 31 martie 2022, 13:15

Vezi ce trenduri trebuie să urmezi anul acesta, atât în materie de decoraţiuni de Crăciun, cât şi în ceea ce priveşte meniul de sărbători. Învaţă din acest material video cum să aranjezi masa de Crăciun, ce ornamente să pui în brad şi ce reţete delicioase să pregăteşti pentru familia ta.
Anul acesta trendurile în decoraţiuni de Crăciun sunt dominate de accesorii hand made, accente naturale şi auriu, potrivit lui Alexandru Ropcea, manager al salonului de evenimente La Seratta.
VIDEO :  Masa de Crăciun- Idei de decoraţiuni şi reţete speciale de sărbători
El a declarat în exclusivitate pentru Unica.ro că cele mai bune decoraţiuni sunt cele făcute împreună cu cei dragi, mai ales dacă aveţi copii. Cei mici vor fi încântaţi să asambleze decoraţiuni, globuri şi jucării de atârnat în bradul de Crăciun.
Nu uitaţi să adăugaţi câteva elemente brodate sau cu fundiţe, multe accesorii naturale, cum ar fi conuri de brad, beţişoare aromate de scorţişoară sau crenguţe de cătină şi merişor.
VIDEO :  Masa de Crăciun- Idei de decoraţiuni şi reţete speciale de sărbători

De pe masa de Crăciun nu trebuie să lipsească nici lumânările, care ar fi bine să fie albe, ca şi paharele, deoarece un alt curent în decoraţiuni susţine ideea albului imaculat al zăpezii.
Dacă nu aveţi prin casă pahare opace, sau tratate cu acid, pentru un aspect „înzăpezit, puteţi folosi puţin zahăr pudră vanilat pentru cocktailurile tradiţionale, cum ar fi Eggnog.
VIDEO :  Masa de Crăciun- Idei de decoraţiuni şi reţete speciale de sărbători

În ceea ce priveşte meniul de sărbători, Alexandru Ropcea, managerul La Seratta recomandă câteva idei speciale, pe lângă reţetele tradiţionale de Crăciun.
La felul principal, puteţi opta pentru medalioane de muşchiuleţ de porc în bacon cu piure bicolor. Puteţi aroma friptura cu câteva fire de rozmarin, puţin parmezan pe deasupra şi piper roşu. Pentru piureul bicolor, aveţi nevoie de broccoli, morcovi şi cartofi.
VIDEO :  Masa de Crăciun- Idei de decoraţiuni şi reţete speciale de sărbători
Pentru o aromă deosebită a piureului, adăugaţi câteva frunzuliţe de busuioc proaspăt la amestec.
Serviţi medalioanele cu vin roşu şi sufleu de ciocolată (sau lava cake, prăjitură de ciocolată cu cremă lichidă de ciocolată în centru, care curge atunci când tăiaţi desertul, la servire) la desert.
Aflati si alte secrete pentru decoratiuni de Craciun perfecte din interviul Unica.ro:

Pentru mai multe reţete tradiţionale, citiţi şi dosarul Unica.ro special de sărbători: Crăciun: Top reţete de sărbătoare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter