4 vedete care au scăpat de închisoare

De Nicoleta Galeteanu, pe

Nimeni nu este mai presus de lege şi totuşi, unii sunt. Banii, influenţa şi, uneori, celebritatea pot schimba surprinzător decizia juraţilor. Iată cele mai faimoase procese care poartă
 …nume la fel de celebre, acuzate, vinovate, dar achitate.

Snoop Dogg

Melodia „Murder Was The Case” ar putea releva mai multe decât au reuşit să descopere anchetatorii care au investigat dosarul lui Snoop Dogg.

În 1993, Calvin Broadus, numele real al cântăreţulului, a fost suspectat de uciderea lui Phillip Woldermarian, un gangster rival, găsit împuşcat.
În realitate însă, s-a dovedit că Woldermarian a fost împuşcat mortal de bodyguardul lui Snoop Dogg, în timp ce chiar rapperul conducea maşina. Acesta a invocat legitimă apărare într-un caz de asasinat şi în cele din urmă a fost achitat. Acest mic „incident” din viaţa sa nu l-a afectat mai deloc pe artist, a cărui carieră a fost de atunci în plină ascensiune.

Michael Jackson

După 10 ani, timp în care a fost obiectul unui proces civil, în 2003, „regele muzicii pop a fost arestat pentru acuzaţia de molestare a unor minori.
Gavin Arvizo, în vârstă de 13 ani, l-a acuzat pe Michael Jackson că l-a abuzat sexual, sechestat şi l-a forţat să bea alcool. Juriul l-a găsit nevinovat atunci pe regretatul artist, care risca 20 de ani de închisoare.

Starul a fost achitat în acest proces şi expulzat în Arabia Saudită vreme de câţiva ani.

Despre eliberarea sa, Jackson scria pe site-ul său oficial că este comparabilă cu cea a celebrului preşedinte sud‑african Nelson Mandela sau cu naşterea lui Martin Luther King.

Robert Blake

Starul serialului „Baretta” din anii ’70 a fost singurul suspect în dosarul privind uciderea soţiei sale Bonnie Lee Bakley, în anul 2001. Acuzat de crimă cu premditare şi că a încercat să angajeze un asasin ca să o omoare pe soţia sa, actorul a pledat tot timpul nevinovat.

Blake şi Bonnie erau căsătoriţi de şase luni când, într-o seară, după ce au luat masa la restaurant, aceasta a fost împuşcată în cap, în maşină.

După 8 zile de deliberare, juriul a decis că a actorul este nevinovat. Mai târziu însă, Blake avea să plătească, după ce copiii săi au atacat în instanţă civilă sentinţa. Actorul a fost găsit vinovat de crimă.

O.J. Simpson

Unul dintre cele mai celebre procese în care au fost implicate celebrităţi este cel care îi poartă numele fostului sportiv de fotbal american, O.J. Simpson.

Subiect de film, „Procesul Secolului” în care acesta a fost acuzat că şi-ar fi ucis soţia şi pe prietenul său apropiat, a durat nu mai puţin de 13 ani, timp în care sportivul a fost achitat.

Pe 12 iunie 1994, Simpson s-ar fi certat cu soţia lui, Nicole Brown, pe care o suspecta că îl înşală cu Ronald Goldman, coleg de breaslă şi prieten apropiat, găsit mort de asemenea.

Aceasta l-ar fi ameninţat cu un cuţit de bucătărie, iar sportivul i-ar fi smuls arma şi ar fi înjunghiat-o mortal. Acuzat de crimă, OJ a scăpat basma curată ca prin minune, desi toate probele îl incriminau.

Simpson este închis pentru răpire şi jaf armat şi, între timp, a lansat a scris şi o carte intitlută „Dacă aş fi facut-o/ If I Did It.”

Recent însă, acesta ar fi mărturisit că este dispus să îşi mărturisească fapta în faţa lui Oprah Winfrey.

Foto: Hepta.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter