Un alpinist român cucerește Everestul pe un traseu nou

De Oana Savin, pe
Horia Colibășanu, alpinistul român cu cele mai mari performanțe, a început o nouă expediție în încercarea de a cuceri Everestul pe un traseu cu totul nou.

Colibășanu și partenerul său de expediție Peter Hamor au plecat în Himalaya pe 3 aprilie, pentru o nouă ascensiune pe Everest. Ei vor să deschidă un nou traseu spre cel mai înalt vârf montan al planetei.

În prezent, el a început să echipeze ruta de ascensiune spre vârful Everest și se pregătește să urce spre tabăra 2, situată la 6.400 metri altitudine.

Citește și: Horia Colibășanu a ajuns pe Everest, fără șerpași și fără oxigen suplimentar

Suntem în grafic cu planificarea propusă și am avut parte de vreme bună. Ne simțim bine în faza de aclimatizare și ne pregătim să urcăm mai sus, pentru a echipa tabăra 2. Apoi ne întoarcem pentru odihnă în tabăra de bază”, a anunțat Colibășanu.

După perioada de odihnă, Horia Colibăşanu şi Peter Hamor vor avansa spre altitudinea de 7000 metri unde vor instala o tabără de bază avansată, urmând ca tabăra 2 (6400) să devină tabără de bază.

Citește și: Horia Colibasanu – barbatul lunii in revista Unica

Pentru tânărul român aceasta este cea de a 20-a ascensiune internațională și a 15-a în Himalaya.

Horia este considerat cel mai performant alpinist din istoria României, fiind finsugurl român care a primit distincția „Spirit of Mountaineering” din partea British Alpine Club.

Colibășanu, în vârstă de 37 de ani, are în palmares ascensiuni de succes pe opt din cele 14 vârfuri montane de peste 8.000 de metri din lume, între care Annapurna, K2 și Dhaulagiri, trei din Top 5 munți mortali din lume.

Tânărul sportiv este medic stomatolog și locuiește în Timișoara. În anul 2004, împreună cu spaniolul Inaki Ochoa, a ajuns pe vârful K2, al doilea cel mai înalt multe din lume, după Everest, supranumit Muntele Ucigaș.

Succesul lui Horia Colibășanu pe K2 este considerat cea mai importantă performanță individuală din alpinismul românesc.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter