Turnul din Pisa a început să se îndrepte, fără intervențiile oamenilor. Ce spun specialiștii

De Ioana Tătaru, pe Ultimul update Joi, 05 mai 2022, 12:49
Turnul din Pisa, din Italia, și-a redus gradul de înclinare, fără intervențiile oamenilor. Specialiștii spun că Turnul a reuşit să recupereze, în ultimii 17 ani, 4 centimetri. 

Pentru specialiștii reprezintă o veste bună

Pisa

Potrivit unui raport publicat recent de specialiștii care monitorizează monumentul, turnul a recuperat, fără nici un fel de intervenție din partea omului, între 2001 și 2018, aproximativ 4 centimetri din gradul de înclinare. Chiar dacă pentru unii, reducerea poate fi considerată lipsită de importanță, pentru specialiștii, care au început să supravegheze monumentul din 2001, reprezintă o veste bună: „De când au început lucrările de restaurare, turnul se înclină mai puțin. Ceea ce contează este stabilitatea turnului, care este mai bună decât arătau estimările inițiale”, a declarat Nunziante Squeglia, profesor la Universitatea din Pisa.

Turnul din Pisa atrage peste 5 milioane de turiști pe an

Turisti in Pisa, Italia

Construția Turnului din Pisa a început în 1173. Înalt de 55,83 metri și cu o greutate estimată la 14.500 de tone, turnul a fost proiectat să stea vertical, însă, din cauza calității proaste a solului, fundația a început să se scufunde chiar în timpul construcției, provocând înclinarea turnului spre sud. Turnul din Pisa, aflat în apropierea catedralei, atrage peste 5 milioane de turiști anual. Pentru a urca până în vârf, vizitatorii au de urcat 269 de trepte.

Citește și: – Sindromul Italia: Multe românce devin victimele celor pe care îi îngrijesc. Umilințele prin care trec

-Tânără cu handicap, jignită după ce a ajuns în finala Miss Italia. Replica ei este genială

Sursă: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter