Trenduri în cursurile de dans

De Mădălina Manole, Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 26 iunie 2018, 18:07
Dansul este probabil cea mai plăcută și mai distractivă formă de mișcare pe care o poți face. Dacă ai picioarele ușoare și sănătoase te poți bucura oricând de această activitate care 

aduce numeroase beneficii, atât sănătății, cât și frumuseții, fiind o modalitate ideală de detensionare și întreținere a siluetei.

Terapia prin dans este utilă pentru combaterea depresiei și a stresului, pentru întărirea și tonifierea oaselor și musculaturii, pentru întărirea sistemului cardiovascular și imunitar, dar și pentru susținerea procesului de slăbit și prevenirea îmbătrânirii premature. Iată, în continuare, care sunt cele mai fresh trenduri în cursurile de dans și unde poți să înveți să dansezi!

Salsa

Salsa este un tip de dans nemuritor, cel mai popular printre dansurile latino, care a reușit să cucerească teren din ce în ce mai mult, astfel încât, cu toate că este originar din America de Sud, s-a răspândit în întreaga lume, fiind adoptat în diferite variante cu mișcări mai lente sau mai rapide. Marea calitate a acestui stil de dans este faptul că se poate dansa și fără partener, chiar dacă în mod nativ acesta presupune un cuplu pe ring. Mișcările picioarelor sunt în ritm cu cele ale mâinilor, sunt energice și necesită o bună coordonare și stabilitate, având în vedere că se fac piruete rapide și aplecări, uneori destul de dificile. Dacă vrei să înveți să dansezi salsa sau deja știi mișcările și-ți dorești să-ți pui în aplicare talentul, Școala Latin Dance poate fi cea mai bună opțiune, deoarece oferă nu doar cursuri gratuite de salsa, ci și posibilitatea de a o dansa în clubul pe care-l deține.

Cha-Cha

Rămânem în zona latino pentru un alt stil de dans extrem de apreciat pe ring datorită mișcărilor grațioase și rapide deopotrivă care pun în mișcare tot corpul, în special mușchii picioarelor și ai abdomenului. Cha-cha își are rădăcinile în Cuba și presupune un ritm alert, sacadat, iar mișcarea de bază este formată din chasse-uri executate stânga-dreapta sau față-spate și piruete rapide. Cha-cha necesită un echilibru foarte bun și o stăpânire perfectă a picioarelor. Academia de dans Mihai Petre este locul ideal pentru a învăța toate tipurile de dans latino și nu numai.

Quickstep

Quickstep-ul este un stil de dans apărut în timpul Primului Război Mondial în suburbiile New York-ului în care accentul cade strict pe folosirea picioarelor. Inițial dansat doar de africani și caraibieni, acesta a făcut furori în întreaga lume, fiind preluat și reinterpretat. Quickstep-ul este foarte dinamic și vesel, presupune pași sacadați, mișcări de chasse și de lock-step, dar și deplasarea prin sărituri, alergări și pași rapizi, pe ringul de dans. Mișcările libere și foarte energice crează o bună dispoziție greu de egalat, atât dansatorului, cât și privitorului. Quickstep-ul este în trend și se poate învăța în aproape toate sălile de dans existente.

Breakdance

Unul dintre cele mai grele și solicitante stiluri de dans este breakdance-ul, însă acesta nu se adresează oricui. Pe lângă faptul că ai nevoie de o condiție fizică foarte bună, ai nevoie de o putere remarcabilă în membre pentru că mișcările acestui stil de dans sunt adevărate acrobații care presupun sărituri peste cap, rotiri și rostogoliri în aer. Se pare că breakdance-ul își are originea în cartierele din Bronx, o ramură a sa, robot dance, fiind adoptată și de Michael Jackson – celebrul pas „moon walk”. Dacă te întrebi unde poți învăța acest stil de dans, Dance Planet, școala de dans a Oanei Ioniță, este locul ideal, inclusiv pentru copii.

Sârba

Revenim pe meleaguri autohtone pentru unul dintre cele mai energice, vesele și încântătoare dansuri românești: sârba. Acest stil de dans se poate practica atât în grupuri mai mari, obținându-se un cerc sau semicerc, cât și în pereche. Ritmul este rapid, vioi, iar mișcările de bază sunt executate cu picioarele. Este un dans specific petrecerilor, nunților și evenimentelor de acest gen, prin urmare va rămâne mereu în trend. Pentru că pașii pot fi destul de complicați și o persoană care nu cunoaște întocmai stilul poate împiedica întreaga horă, necesită a se deprinde la cursurile de dans popular. O școală axată pe dans tradițional românesc este Joie de vivre, cu sediul în București.

Unde poți învăța să dansezi

Latin Dance – Str Baratiei nr. 33, București, www.latindance.ro

Academia de dans Mihai Petre – Str. Splaiul Independenței Nr. 319, București, www.mihaipetre.ro

Dance Planet – Ghencea Business Center si Piata Unirii, magazinul Cocor, www.danceplanet.ro

Joie de Vivre – Str. Delea Veche nr. 16-18, București, www.jdvdance.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter